N367 Brugsesteenweg wordt verder vernieuwd: “Bredere fietspaden gescheiden van de weg”

De plannen voor de verdere heraanleg van de Brugsesteenweg krijgen meer vorm. Zo worden fietsers gescheiden van de rijweg. De werken zouden in 2021 kunnen starten. 

Het Vlaams agentschap Wegen en Verkeer, het studiebureau en stadsbestuur hebben na overleg de vernieuwing van de Brugsesteenweg verder ingevuld. “Nadat het stuk tussen de Zeeweg en de rotonde in Westkerke vrij recent werd vernieuwd, is het binnenkort de beurt aan het stuk vanaf de Zeeweg tot aan garage Cools in Jabbeke, een stuk van 4,8 kilometer lang, waarvan 2,2 kilometer op Oudenburgs grondgebied", stelt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld). “Dit stuk weg is een belangrijke verbindingsweg die door heel wat weggebruikers dagelijks gebruikt wordt. Het is dan ook belangrijk dat deze weg zich in goede staat bevindt. Bij het plannen van de werken stellen we de zwakke weggebruikers voorop.” 

Ingrijpend

Fietsers en voetgangers worden daarom volledig gescheiden van het autoverkeer door planten en bomen. “We kiezen ervoor om de fietspaden, die oorspronkelijk op een breedte van 1,5 meter waren gepland, breder te maken tot 2 meter. Zo wordt er een heuse fietsboulevard gerealiseerd tussen Oudenburg en Jabbeke. Het zullen opnieuw zeer ingrijpende werken zijn, maar ze zijn absoluut noodzakelijk”, benadrukt Dumarey. “De start van de werken wordt verwacht in 2021, zodat ze zeker deze legislatuur afgewerkt zullen zijn.” 

De werken zouden opnieuw gefaseerd verlopen. Nieuw bij alle toekomstige grote wegenwerken in Oudenburg is dat het stadsbestuur voortaan werkt met een charter ‘openbare werken’ om de impact op de bewoners en de weggebruikers tot een minimum te beperken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.