Milieuschepen Dumon (sp.a) wil aantal restafval per inwoner naar omlaag duwen

Schepen Gino Dumon (sp.a)
Benny Proot Schepen Gino Dumon (sp.a)

Gino Dumon (sp.a), schepen bevoegd voor milieu, wil de komende jaren het aantal restafval per inwoner doen afnemen. Dat blijkt uit een vraag van oppositiepartij CD&V. “Momenteel bedraagt het aantal restafval per inwoners 170 kilogram per jaar. Dat is veel en moet omlaag”, meent Dumon. “Ons doel is om naar 136 kilogram restafval per inwoner per jaar te gaan. De blauwe pmd-zak wordt alvast uitgebreid komende zomer. Zo zal je er onder meer plastic verpakkingen van drankflessen of yoghurtpotjes mogen ingooien. Dat moet het aantal kilogram afval in de gewone huisvuilzak alvast doen afnemen. We zullen de inwoners ook verder sensibiliseren." 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mohammed Oudadi

    Maak het brandbaarafval in het containerpark gratis. Sensibiliseren door de vuilniszakken nog duurder te maken zeker?! Het was tijd voor verandering in oudenburg, jammer dat Spa er nog bij zit!