Landbouwvoertuig schept geparkeerde BMW op en sleurt die garage van woning binnen

Bart Boterman
In de Ettelgemsestraat in Oudenburg is vandaag iets voor 17 uur een opmerkelijk ongeval gebeurd met een landbouwvoertuig met een kar met stro. Het vehikel schepte een BMW op en sleurde dat voertuig in de garage van een woning. Er vielen geen gewonden. 

De bestuurder verklaarde aan de politie dat zijn servostuur blokkeerde toen hij uit de Zeeweg kwam gereden en zijn bocht nam. De verreiker met kar bleef draaien en de twee vorken vooraan grepen een geparkeerde BMW op de oprit van een woning. De wagen werd meegesleurd en doorboorde de garage. Daar kwam het gevaarte tot stilstand. Zowel de garage als de BMW liepen flinke schade op. 

De bestuurder kwam uit de Zeeweg gedraaid en het stuur bleef blokkeren, verklaarde de man.
Bart Boterman De bestuurder kwam uit de Zeeweg gedraaid en het stuur bleef blokkeren, verklaarde de man.

“Ik was thuis toen mijn auto in mijn garage werd geduwd. Het was toch even schrikken”, vertelt bewoner Koen Vanden Driessche. Hij blijft er uiteindelijk vrij rustig onder. “Hoe het gebeurde, doet er niet meer toe. Mijn auto is total loss en de garage is beschadigd. Gelukkig zijn er geen stabiliteitsproblemen. Het wordt ongetwijfeld een verzekeringskwestie”, getuigt hij. 

De brandweer kwam ter plaatse om de garage te stutten terwijl de politie de nodige vaststellingen deed. Terwijl was de Ettelgemsestraat afgesloten. Een takeldienst haalde de BMW op. 

Het incident lokte heel wat kijklustigen.
Bart Boterman Het incident lokte heel wat kijklustigen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.