Juwelen en geld gestolen bij vier inbraken in Kruidenwijk

De politie Kouter is een onderzoek gestart.
JHM De politie Kouter is een onderzoek gestart.
In de Kruidenwijk in Westkerke werd vrijdagavond op vier plaatsen ingebroken. De buit bestond meestal uit cash geld en juwelen.

De eerste inbraak vond rond 19 uur plaats in de Korianderstraat. Inbrekers forceerden de voordeur van een woning en doorzochten alle ruimtes. Ze namen geld en juwelen mee. Anderhalf uur later werd in dezelfde straat nog een poging tot inbraak vastgesteld. Ook bij dat feit hadden de dieven geprobeerd om de voordeur open te krijgen, maar daar waren binnen geraakt. In de Rozemarijnstraat sloegen inbrekers rond 20.15 uur het glas van de achterdeur van een woning kapot. Het is nog niet duidelijk of daar iets gestolen werd. Dat was wel het geval in een woning iets verderop. Omstreeks 22.30 uur sloegen dieven het glas van de achterdeur kapot. Ze namen de vlucht met geld en juwelen. De lokale politie Kouter is een onderzoek gestart naar de inbraken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcel Vanalderweireldt

    Op de sociale media circuleerden er uren voordien al berichten over 'verdachte sujetten' die opgemerkt waren in de Paterseliestraat. Hoe komt het dat er geen verhoogde politiewaakzaamheid was? Hadden ze het te druk met zich achter de bosjes weg te steken om auto's te flitsen? Dat is uiteraard ongevaarlijker dan de confrontatie aan te gaan met inbrekers.