Iedereen in Oudenburg draagt vandaag twee verschillende kousen voor ‘Wereld Downsyndroomdag’

Burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) en liberaal fractieleider Wietse Marchand
rv Burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) en liberaal fractieleider Wietse Marchand
Naar aanleiding van Wereld Downsyndroomdag vandaag roept het stadsbestuur alle inwoners op om twee verschillende kousen te dragen. De oproep kent enorm veel respons op sociale media, zo laat burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) weten. 

Sinds 2006 wordt er op 21 maart wereldwijd ‘Wereld Downsyndroomdag’ gevierd. Op deze dag wordt er niet alleen aandacht besteed aan mensen met het syndroom van Down, maar ook aan de mensen die voor henzorgen. Oudenburg riep alle medewerkers op om twee verschillende sokken te dragen. De verschillende sokken staan symbool voor het extra chromosoom bij mensen met downsyndroom. “Door op 21 maart twee verschillende sokken te dragen, vieren we de diversiteit”, zegt Dumarey. “Het schepencollege geeft het goede voorbeeld. Dit past volledig in de visie van het stadsbestuur, dat wil werken aan een stad waar iedereen zich thuis voelt.”  De oproep viel niet in dovemansoren en rond de middag postten tientallen inwoners foto’s met hun sokken op het profiel van de burgemeester. Ook medewerkers op het stadhuis trokken twee verschillende kousen aan en gaven Wereld Downsyndroomdag ook in Oudenburg de nodige aandacht. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.