Extra maatregelen snelwegparking Westkerke in de maak

Momenteel staan vier mobiele toiletten op de parking, in afwachting van een sanitair blok.
Benny Proot Momenteel staan vier mobiele toiletten op de parking, in afwachting van een sanitair blok.
Burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) en schepen Stijn Jonckheere (N-VA) blijven met de hogere overheid de situatie van de snelwegparking in Westkerke opvolgen. De begroeiing en hygiëne vormen belangrijke speerpunten. 

“Eind januari zaten we samen met federaal minister Maggie De Block (Open Vld) en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA)”, zegt Dumarey. “Op 1 maart is er opnieuw overleg met de kabinetten, de federale en lokale politie en de betrokken steden en gemeenten. Uit verslagen van de lokale politiezone Kouter blijkt dat er dagelijks incidenten geregistreerd worden en er het afgelopen jaar meer dan honderd verschillende transmigranten werden gesignaleerd. Uit politieverslagen blijkt dat de transmigranten na de screening terug mogen beschikken, wat de situatie op de snelwegparking niet ten goede komt”, kaart de burgemeester aan.

Snoeiwerk

Om de problematiek van transmigranten en mensensmokkelaars aan te pakken in Westkerke, wordt ingezet op drie thema’s. “Uit politieverslagen blijkt dat dichte begroeiing van struiken en bomen langs de snelweg E40 een probleem vormt. Concreet kunnen transmigranten er zich eenvoudig verstoppen en het betekent een verhoogd veiligheidsrisico voor de politiediensten. We stellen voor om de huidige begroeiing te vervangen door kleine bomen die onderaan kaal zijn en bovenaan groen. Dit zou de zichtbaarheid drastisch verhogen.” 

Hygiëne

Ook op vlak van hygiëne moet er nog een en ander gebeuren. “De situatie is bedroevend”, zucht Dumarey. “In afwachting van de beloofde sanitaire blok wordt er nu gebruik gemaakt van vier mobiele werftoiletten. Deze worden echter niet onderhouden of geleegd, met alle gevolgen van dien. De parking en haar omgeving liggen vol met afval en menselijke uitwerpselen. Dit kan echt niet langer duren en moet op korte termijn worden aangepakt.” 

Verlichting

Tot slot oppert Dumarey ook voor betere openbare verlichting in de Merel- en Waterstraat. Die liggen vlak langs de E40. “Hier vragen we een financiële tussenkomst van de hogere overheid. Ook meertalige infoborden, voldoende camera’s met strikte opvolging en frequente patrouilles van de wegpolitie zijn een must.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.