Drie personen naar ziekenhuis gebracht na stevige botsing op kruispunt in Ettelgem

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Paddegatstraat in Ettelgem, deelgemeente van Oudenburg, is dinsdag rond 10 uur een ongeval tussen twee voertuigen gebeurd. Een bestuurder werd met behulp van de brandweer uit zijn Opel Vivaro gehaald en is naar het ziekenhuis gebracht. Ook het bejaard echtpaar uit een Peugeot Partner werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, maar is er minder erg aan toe.

De Opel Vivaro reed in de Dorpsstraat richting Zerkegem. Op dat moment kwam net de Peugeot Partner uit de Korte Vijfwegstraat gereden, waarop een stevige aanrijding in de flank van de Peugeot Partner volgde. De bestuurder van de Vivaro kwam door de klap met zijn hoofd tegen de voorruit terecht en klaagde van hevige pijn aan de wervelkolom, een zware whiplash dus. Brandweerpost Gistel werd opgeroepen om de man te bevrijden. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en zo voorzichtig, zonder extra letsels toe te brengen, uit de wagen gehaald.

Mugheli

De inzittenden van de Peugeot Partner waren flink onder de indruk maar bleven schijnbaar ongedeerd. Buurtbewoners reikten twee stoelen aan waarop ze konden zitten en bekomen. Ook zij werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Door de interventie was het kruispunt afgesloten voor het verkeer. De politie deed de nodige vaststellingen. Ook de mugheli vloog ter plaatse. De slachtoffers werden uiteindelijk met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de Opel Vivaro werd bevrijd door de brandweer en ambulanciers.
Bart Boterman De bestuurder van de Opel Vivaro werd bevrijd door de brandweer en ambulanciers.