Doe mee met eerste ‘Burendag’ op 31 mei en win een lekker wijnpakket

-
Thinkstock -
De stad organiseert voor het eerst ‘Burendag’ op vrijdag 31 mei. De stad wil zo de inwoners van de verschillende wijken dichter bij elkaar brengen. De vier buurten die het meest originele ontmoetingsconcept bedenken, krijgen een wijnpakket. 

“Deelnemen aan Burendag is eenvoudig”, legt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) uit. “Zet je stoel op straat en nodig je buren uit om hetzelfde te doen. Met wat drank en hapjes maak je het feest helemaal af. En voor je het weet, beleef je een onvergetelijke avond. Burendag is het ideale moment om nieuwe mensen uit de buurt te leren kennen, maar ook om bij te praten met buren die je al jaren kent. Want het leven is een pak aangenamer als je een goede band hebt met je buren.” De oproep van de stad valt niet in dovemansoren, want in korte tijd is al een tiental initiatieven gemeld. “Aangezien het om de vrijdag van een verlengd weekend gaat, zijn heel wat mensen thuis en kunnen ze genieten van de mensen in hun omgeving.” 

Het schepencollege biedt aan de vier meest originele buurtconcepten een wijnpakket aan om de Burendag nog gezelliger te maken. De wijn komt van lokale handelaars Qwine, Costenoble en Van Loocke. Laat jouw concept weten via burgemeester@oudenburg.be en maak kans op een pakket. De stad heeft de intentie om het initiatief jaarlijks te herhalen en er op termijn een groot burenfeest van te maken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.