Cultuurraad organiseert nieuwe uitstap naar Muntschouwburg en vernieuwde AfricaMuseum

BELGA/BELPRESS
De Oudenburgse cultuurraad organiseert een nieuwe cultuurreis op zaterdag 15 juni naar de Muntschouwburg in Brussel en het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren. Er is plaats voor maximaal vijftig personen. 

De cultuurtrip is tweeledig. De rondleiding in de Munt dompelt de groep helemaal onder in de wondere operawereld. Een gids neemt de bezoekers mee langs de inkomhal, de eretrappen, de Grote Foyer, de Grote Zaal, de Koninklijke Loge en het Koninklijk Salon. Geschiedenis en architectuur komen ruimschoots aan bod. Na vijf jaar van renovatie – en uitbreidingswerken heropende begin december het AfricaMuseum in Tervuren. Veel belangrijker dan de spreekwoordelijke stenen en het laagje verf, is de koers die het museum vaart. Het museum biedt een veel ruimere blik op de tachtig jaar waarin Congo gekoloniseerd was. 

Praktisch

Het vertrek van de activiteit is om 7.30 uur bij het stadhuis in de Weststraat 24. De terugkeer is voorzien omstreeks 19.30 uur. In de voormiddag is er de rondleiding in de Muntschouwburg gevolgd door een middagmaal in Oud-Heverlee. Om 15 uur wordt het Africamuseum bezocht. Deelnemen kost 70 euro en daarbij is vervoer, middagmaal, toegang en gidsen inbegrepen. Inschrijven kan tot 1 juni via betaling aan de balie van het Romeins Museum in de Marktstraat 25 of per overschrijving op BE38 4755 1337 8172. Meer info: 059/56.84.00 en ram@oudenburg.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.