Clown Tobi die ex vermoordde overleden in Brugse gevangenis: hij weigerde zijn medicatie te nemen

Kevin L. alias Clown Tobi overleed in zijn cel in de Brugse gevangenis.
Bart Boterman Kevin L. alias Clown Tobi overleed in zijn cel in de Brugse gevangenis.
De 32-jarige Kevin L. uit Oudenburg, beter gekend als Clown Tobi, is zaterdag overleden in zijn cel in de gevangenis van Brugge. Het Brugse parket bevestigt zijn overlijden en omschrijft het als een wanhoopsdaad. De man weigerde om zijn medicatie voor zijn suikerziekte te nemen en zou daaraan gestorven zijn. De bekende clown bracht in mei vorig jaar zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht (46) om het leven en verschanste zich daarna gewapend bovenop een appartementsgebouw in Bredene. 

Het was uitkijken naar het assisenproces van Kevin L., die al meer dan een jaar vastzat voor een gruwelijke moord. Hij kon de relatiebreuk met Caroline Dombrecht uit Ettelgem niet verkroppen en was op 14 mei de woning binnengedrongen. Kevin L. bond het slachtoffer vast en bracht haar om het leven met messteken. Haar kinderen werden in het huis opgesloten. 

Vervolgens verliet Kevin L. de plaats en verschanste hij zich urenlang op het dak van een appartementsgebouw waar hij nog had gewoond in Bredene. Hij gesticuleerde voortdurend, schoot soms in het rond en was zelfs een Facebook-live opgestart. Uiteindelijk konden de speciale eenheden van de politie hem overmeesteren. 

Het onderzoek naar de moord was bijna afgesloten en de zaak zou naar assisen worden doorverwezen. Maar zaterdag stierf Kevin L. in zijn cel. Het parket van Brugge omschrijft de feiten als een wanhoopsdaad of zelfdoding. “Er waren geen derden betrokken bij het overlijden. Er zijn verder ook geen feiten gebeurd die om verder onderzoek vragen”, zegt Céline D’Havé van het parket van Brugge. Kevin L. was al een lange tijd ziek en leed aan suikerziekte. Al een geruime tijd weigerde hij zijn medicatie te nemen, klinkt het bij verschillende bronnen. Uiteindelijk zou Kevin L. daar zaterdag aan overleden zijn, niet zo lang na een ambulant ziekenhuisbezoek.

Kevin L. bracht zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht om het leven.
RV Kevin L. bracht zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht om het leven.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan steeds terecht op het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.be.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Hollevoet

  De zoveelste die onder de voogdij van het gevangeniswezen het leven laat. Er is bij Justitie niks veranderd sinds Patrick Haemers.

 • Wiske De Klerk

  Bart je kan altijd naar een psycholoog of therapeut gaan om je te begeleiden. Moorden is voor narcisten die gekrenkt zijn en geen hulp willen. Ervaringsdeskundige...

 • Yourick Deprez

  Michel, waarom kan een wanhoopsdaad niet in de gevangenis. Je zou raar opkijken moest je de cijfers zien over zelfmoord in de gevangenissen!

 • Eric Tibackx

  Hij was mijn leerling ook mijn beste vriend Ik ga hem missen hij was een goede goochelaar. Wat hij heeft gedaan kan ik niet goed praten Kevin was depressief en dan doe je zo domme dingen hij had er veel spijt van . Rust in vrede Kevin. Ik zal steeds aan je denken

 • Romain Barneveldt

  Zelfs een moordenaar moet beschermd worden tegen zichzelf. Velen plegen een misdaad omdat ze niet helder meer kunnen denken door omstandigheden. Maar het blijven nog steeds mensen!