Burgemeesters herbekijken verkeersremmers na zwaar fietsongeval, slachtoffer (83) nog steeds kritiek

De politie inspecteert de verkeersremmers die de val de 83-jarige wielertoerist veroorzaakten.
Bart Boterman De politie inspecteert de verkeersremmers die de val de 83-jarige wielertoerist veroorzaakten.
De burgemeester van Oudenburg en Ichtegem zijn het erover eens, de verkeersremmers op het kruispunt Zeeweg-Ossenweg-Bevrijdingsweg op de grens van Roksem en Bekegem moeten aangepakt worden. De 83-jarige wielertoerist uit Brugge die woensdagnamiddag zwaar ten val kwam door de verkeersremmers is nog steeds in levensgevaar.

“Verschrikkelijk wat die man overkomen is. Ik hoop dat hij een spoedig herstel kent”, zegt Ichtegems burgemeester Jan Bekaert (W.I.T). Het slachtoffer, de 83-jarige W.H. uit Brugge, bevindt zich nog steeds in levensgevaar, bevestigt de politie Kouter. De man was samen met zijn broer aan het fietsen in de Zeeweg en had de verkeersremmers van zo’n vijftien centimeter hoog te laat opgemerkt. Hij botste op de borduur en viel met zijn hoofd tegen de volgende. 

“Ik moet toegeven, ik kende het kruispunt amper. De plaats blijkt in 2013 heraangelegd in samenspraak met de gemeente Oudenburg, met de borduren als verkeersremmende maatregel. Maar de zichtbaarheid is niet optimaal, omdat de kleur van de lijnen en de verkeersremmers dezelfde is. Wie de plaats niet kent en even onoplettend is, kan zich zwaar mispakken. Het is jammer dat er eerst een ongeval moet gebeuren, maar dit zullen we aanpakken”, aldus Jan Bekaert. 

Eerstdaags overleg

Er is inmiddels contact geweest met zijn Oudenburgse collega Anthony Dumarey (Open Vld). “Het is duidelijk dat we de verkeersremmers moeten evalueren en veranderen. Maar het is een grensgeval, dus dit moet in samenspraak gebeuren. Wat mij betreft, kan dit niet blijven. We zitten eerstdaags samen om concreet te overleggen”, reageert Dumarey. “Ofwel de zichtbaarheid drastisch verhogen, ofwel de verkeersremmers gewoonweg vervangen door iets anders”, voegt nog Bekaert toe. 

De verkeerssituatie in kwestie.
Bart Boterman De verkeerssituatie in kwestie.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Koen Demeyer

    Elke burgemeester zou verplicht moeten worden een paar dagen de fiets te nemen om te zien welke gedrochten ze allemaal neerpoten, met de beste bedoelingen dat wel, maar veilig en handig is anders.

  • Erwin Vandriessche

    Dat zijn geen verkeersremmers maar dodelijke vallen voor tweewielers van alle soorten. En kan mij inbeelden dat dit ook niet gezond is voor wielen en assen van auto's.