15.000 euro Vlaamse subsidies voor nieuwe speelplaats in basisschool Arnoldus

Basisschool Arnoldus
Basisschool Arnoldus Basisschool Arnoldus
De Vlaamse overheid stopt basisschool Arnoldus een subsidie van 15.000 euro toe voor het vernieuwen en openstellen van de speelplaats. Er komt onder meer een uitdagend fietspad. “Sportclubs, de jeugdbewegingen, de sport- en jeugddienst zullen ons schooldomein gedeeltelijk kunnen gebruiken”, zegt directeur Vera Verlinde.

Enkele maanden geleden lanceerde de Vlaamse regering een projectoproep om de Vlaamse scholen een duwtje in de rug te geven om hun speelplaatsen meer open te stellen voor jeugdwerk en andere gebruikers. Ze wil van de schoolspeelplaatsen kwaliteitsvolle, groene bewegingsruimtes maken. GO! Basisschool Arnoldus in de Brouwerijstraat, lid van de scholengroep Stroom, diende een project in en werd door de Vlaamse Regering geselecteerd als één van de projecten die nu een subsidie zal ontvangen.

Deels openstellen

“We willen komende jaren zoveel mogelijk ruimtes in onze stad multifunctioneel inrichten. Als we locaties met elkaar delen, zoeken naar gezamenlijk ruimtegebruik, kunnen we in Oudenburg nog heel wat efficiëntiewinsten boeken”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld). Directeur van de Arnoldusschool Vera Verlinde pikt in. “De subsidie van 15.000 euro zullen we samen met ons spaarpotje, nuttig investeren. Zo wordt er in een eerste fase, op het speelveld tegenover de kleuterblok, een uitdagend fietspad aangelegd, met daarrond en daartussen rustige en actieve speelplekken. Door het aanplanten van struiken, een bloemenweide en wilgenhut zullen kinderen hier volop kunnen ravotten en bewegen in een natuurlijke omgeving alsook exploreren, ontdekken en leren. De werken starten halfweg juni en zullen tegen september, met uitzondering van de beplanting, afgerond zijn. Onze speelplaats, gelegen in het centrum van de stad, biedt heel wat mogelijkheden. Daarom kiezen we voor een gedeeltelijke openstelling van het domein voor organisaties zoals de sportclubs, de jeugdbewegingen, de sport- en jeugddienst.”

Afspraken maken

N-VA-minister maakt in totaal 1,728 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken. “Met deze investering in onze schoolinfrastructuur kunnen we van de soms saaie betonnen speelplaatsen echte toffe actieve speelplekken maken, die aanzetten om te sporten en te bewegen”, stelt schepen Stijn Jonckheere (N-VA). “De site zal in de toekomst ongetwijfeld een belangrijke voor sport en jeugd tijdens en na de schooluren bieden”, egt onderwijsschepen Ulrike Vanhessche (sp.a). Jeugdschepen Romina Vanhooren (Open Vld) stelt dat het stadsbestuur de komende maanden met alle betrokkenen goede afspraken zal maken tussen alle toekomstige gebruikers van de site. “Zo kunnen we samen met de school aan de slag om de locatie, in het hartje van de stad, te laten openbloeien tot een mooie nieuwe kindvriendelijke en bewegingsuitdagende speelomgeving.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.