Zorgberoepenrally in Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius, VDAB, woonzorgcentrum De Meerspoort en AZ Oudenaarde

Werken in de zorgsector: jongeren kunnen tijdens de zorgberoepenrally ontdekken of ze daarvoor in de wieg zijn gelegd.
AP Werken in de zorgsector: jongeren kunnen tijdens de zorgberoepenrally ontdekken of ze daarvoor in de wieg zijn gelegd.
Het Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius, VDAB, woonzorgcentrum De Meerspoort en AZ Oudenaarde nemen volgende week deel aan de zorgenaamde zorgberoepenrally. Bedoeling is om leerlingen van middelbare scholen te laten kennismaken met de zorgsector.

De zorg- en welzijnssector, Het Beroepenhuis vzw en de Provincie Oost-Vlaanderen nemen samen het initiatief voor de organisatie van zorgberoepenrally’s.

Tijdens de rally’s proeven jongeren uit de tweede en derde graad secundair onderwijs van een zestal zorgberoepen. Ze maken onder meer kennis met het beroep van verpleegkundige, verzorgende en kinderbegeleider. Door doe-activiteiten kunnen de jongeren ervaren of ze de juiste talenten en interesses in huis hebben voor deze jobs. Naast Oudenaardse nemen ook enkele Gentste zorginstellingen aan de zorgberoepenrally’s deel.

Meer info is te verkrijgen bij de directie Onderwijs en Vorming van de provincie Oost-Vlaanderen, tel. 09/267.74.36.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.