Weer problemen met overvolle glascontainers

Oudenaarde en intercommunale stellen glasophaler opnieuw in gebreke

De glasbollen aan de Abdijstraat in Ename: een ministort
Ronny De Coster De glasbollen aan de Abdijstraat in Ename: een ministort

Er ontstaan de jongste dagen weer problemen met overvolle glascontainers. Onder meer aan de Abdijstraat in Ename puilen de glasbollen uit en staat er glas pal ernaast.

“Er zijn weer problemen met de ophaalfirma: de glasbollen worden niet tijdig leeggemaakt en dan zijn er helaas mensen die vinden dat ze hun glas er maar naast kunnen deponeren”, zegt de Oudenaardse milieuschepen Mathieu De Cock (CD&V).

Vòòr de zomervakantie waren er in heel de Vlaamse Ardennen ook al problemen omdat de Kempense firma die de ophaling doet te lang wachtte om de container te ledigen.

Dreigen met boete

“We hebben via de afvalintercommunale I.Vl.A. toen gedreigd met een boete van meer dan 10.000 euro. Daarop is de firma in actie geschoten. Ik heb de indruk dat de aandacht weer verslapt is en dat het bedrijf opnieuw in gebreke moet gesteld worden”, besluit De Cock.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Maryns

    Joris Bemoeyaert: naar het schijnt is het een verplichting om uw glas terug mee te nemen als de container vol zit, anders wordt het beschouwd als sluikstorten. Noem mij eens een bedrijf dichterbij die het glas komt ophalen. Waarom komen ze uit de Kempen? Omdat er daar glassmelterijen zijn en hier in onze regio niet. Tenslotte nog dit: uw taalgebruik is van een heel laag allooi.

  • Marc Maryns

    Alles heeft te maken met het afsluiten van zo goedkoop mogelijke contracten waarbij er dan "gezaaid wordt naar de zak".