Wandelclub Hanske De Krijger schenkt 850 euro aan Centrum Geestelijke Gezondheidszorg

Wandelclubvoorzitter José Deschaumes overhandigde de cheque  aan Karen Godfrin van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg.
Ronny De Coster Wandelclubvoorzitter José Deschaumes overhandigde de cheque aan Karen Godfrin van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg.
In de Mouterij in Oudenaarde heeft de Oudenaardse wandelclub Hanske De Krijger 850 euro overhandigd aan het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG). “Dit is de opbrengst van de paaseierenverkoop die we op de Koppenbergwandeltochtvan  20 april hebben georganiseerd”, legde wandelclubvoorzitter José Deschaumes uit.

 De Koppenbergwandeltocht van Hanske De Krijger was opgenomen in de nationale campagne Te Gekke Wandelingen. Die richt zich op de geestelijke gezondheidszorg en wil die bespreekbaar maken.

“Mensen met geestelijk gezondheidsproblemen kunnen via de wandelsport geholpen worden, want wandelen is één van de meest laagdrempelige bewegingsactiviteiten. Door te wandelen, zet men een stap naar betere psychische, lichamelijke en sociale gezondheid. Daarom hebben we dit project willen steunen. Op de wandeling zelf hebben we de deelnemers gesensibiliseerd en de campagne kenbaar gemaakt. We deden dat samen met Flore, Wout en Anastasia van het St-Bernarduscollege die dit project voor hun eindwerk hebben uitgewerkt”, aldus Deschaumes.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.