Volkegembos moet 30 hectare groot worden

Stad plant ook speelzone, poel en open ruimte op voormalig leemontginningsterrein

Het Volkegembos moet op termijn 30 hectare groot worden
Ronny De Coster Het Volkegembos moet op termijn 30 hectare groot worden
Het stadsbestuur van Oudenaarde koopt 1,5 hectare grond om het Volkegembos uit te breiden.

“Dit gaat verder dan enkel maar wat bomen planten”, zegt milieuschepen Mathieu De Cock (CD&V).

“We voorzien in een inrichtingsplan voor de toekomstige uitbreidingen. Er wordt opnieuw een deel actief bebost, maar we plannen ook een open ruimte, een bosspeelzone en een verdiepte zone die als een natuurlijke poel het grootste deel van het jaar water zal bevatten”, voorziet de schepen.

In de periode tussen 2002 en 2009 werd in Volkegem al 8,8 hectare grond waar eerder leem werd gewonnen, tot bos omgevormd. Het ging om een combinatie van aanplantingen door de stad en spontane bebossing. Samen met een zone die eigendom is van Natuurpunt en de jaarlijks aangeplante delen ‘geboortebos’, vormt dit alles het huidige, bijna 20 hectare grote Volkegembos.

Naar 30 hectare

“Het is echter de ambitie van het stadsbestuur om uiteindelijk tot een stadsbos van meer dan 30 hectare te komen, als groene uitloper van het Bos t’ Ename”, zegt De Cock.

Het Volkegembos is voor het grootste deel toegankelijk voor wandelaars.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.