VIDEO. Stoet(je) om nieuwe basklok voor de beiaard te verwelkomen in Oudenaarde

Ter gelegenheid van de komst van een nieuwe basklok voor de beiaard in de Sint-Walburgatoren in Oudenaarde trok een korte stoet door het centrum van de stad.

Het stadsbestuur had een oproep gelanceerd om kinderen te doen meestappen, maar de respons daarop was niet erg groot. Fanfares, reuzen en Adriaen Brouwer waren wél van de partij. De stoet trok van halfweg de Hoogstraat naar de Markt.

Oudenaarde viert dit weekend de komst van Carolus, de nieuwe luid- en beiaardklok voor de Sint-Walburgatoren. Zondag wordt ze tijdens de Guldensporenmis ingewijd.

De klok vervangt de luid- en beiaardklok Carolus uit 1967, waarin een barst was gekomen. De nieuwe klok weegt net als de oude 3.300 kilogram. Ze is vervaardigd uit klokkenbrons, een legering van tin (18 à 20%) en koper (78 à 80%) en een maximum van 1% lood.

Aan het verwijderen van de gescheurde klok en het gieten en plaatsen van de nieuwe klok hangt een prijskaartje van bijna 100.000 euro.

Op de Markt dansten de reuzen.
Ronny De Coster Op de Markt dansten de reuzen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.