Van rollenkoers tot babysit voor Music for Life

REGIO IN DE BRES VOOR TIENDE EDITIE GOEDEDOELENKERMIS STUBRU

De organisatie van de koers op rollen is er helemaal klaar voor.
Foto Ronny De Coster De organisatie van de koers op rollen is er helemaal klaar voor.
In het café Sportpaleis in Zingem start vanavond een nostalgische koers op rollen met onder meer oud-wierlegendes Peter De Clercq en Walter Godefroot. Maar iedereen kan deelnemen, want hoe meer renners, hoe meer opbrengst voor Music for Life. Niet alleen Zingem zet zich in voor dat goede doel. Een greep uit het aanbod.

"Het wordt een fietsmarathon van 48 uur, helemaal in de nostalgische sfeer van de aloude koersen op rollen uit de jaren 60 en 70. Moto's, retro-outfits en ook enkele oude koersgloriën moeten de deelnemers en de toeschouwers terug in de tijd brengen. Zo zullen meervoudig kampioen Freddy Maertens en Walter Godefroot aan de start staan", zegt Eric Ronsse over de koers op rollen die vandaag om 19 uur start in het bijzijn van de Cliniclowns, voor wie de koers plaatsvindt.


Ook enkele lokaal en ruimer bekende vedetten als Kenny De Maerteleire, Sammie Moreels, Peter De Clercq, Rudy Colman, José De Cauwer en zijn Bikefun Turkije Team met Jo De Bruyn en Guido Haentjens zijnvan de partij. Ook het Flandrien-team van Lucien De Schepper gaat in de feesttent naast het café op de rollen. De Zingemse burgemeester Kathleen Hutsebaut sluit als bezemwagen de 48 uren af. Iedereen kan de fiets op en het is geen snelheidwestrijd. Deelnemers betalen 3 euro per half uur. Meer info: 09/384.11.33.


Ook de rest van de Vlaamse Ardennen is er klaar voor om er de warmste week van te maken.

Kos

Oudenaarde

Onder het motto "Sneukel voor dieren" vindt in Oudenaarde een huis-aan-huisverkoop van zakjes snoep. Een zakje met 100 gram lekkers kost 3 euro. De opbrengst gaat naar het dierenasiel van Gent.


Focus Optiek Eine en brillenglazenfabrikant Hoya oragniseren tot 23 december de actie 'Brillen Poetsen voor Music for Life'. Je kan bij de opticien an de Nestor De Tièrestraat in Eine je bril professioneel laten reinigen of een limited edition 'Brillen Poetsen voor Music for Life'-poetsdoekje te kopen in ruil voor een gift in de collectebus. De opbrengst gaat naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.


Speelplein ZAP Oudenaarde baat, zoals tal van verenigingen één dag de ijspiste uit, verkoopt ook drankjes en hapjes een kerstchalet uit en zorgt ook voor animatie. Maar ze houdt de opbrengst niet voor zichzelf: die gaat naar het Heilig Hart Dienstverleningscentrum voor Personen met een Verstandelijke Beperking. Afspraak op 27 december.

Ronse

Tijdens de kerstmarkt in de Sint Martinuskerk in Ronse, zijn wenskaarten te koop ten voordele van De Vrolijke Kring, een Ronsese vereniging waar armen het woord nemen. Elke wenskaart is een afdruk van een kunstwerk, gemaakt door leden van de vereniging.

Wortegem-Petegem

In De Proefchalet aan de Krauwelstraat 12 in Petegem-aan-de-Schelde vindt op vrijdag 18 december een bierproefavond plaats voor Kom Op Tegen Kanker.

Brakel

Het Belgische muziekduo Domè Brengt op 19 december vanaf 17 uur een knus en sfeervol concert in de trunzaal van KTA Brakel. De opbrengst gaat volledig naar Music For Life. Tickets kosten 2 euro en geven ook recht op een drankbonnetje voor de kerstmarkt op het Marktplein diezelfde avond. Het KTA steunt met dit kerstconcert de dienst Tracing van het Rode Kruis. Die helpt volwassenen en kinderen, die elkaar zijn kwijtgeraakt bij hun vlucht uit oorlogsgebieden, elkaar terug te vinden.


Sportievelingen kunnen op zaterdag 18 december deelnemen aan de staptocht van Brakel naar Boom. Start om 14 uur aan de Pieter Hoelmanstraat 49. Het goede doel is de vzw Amon, een erkende organisatie binnen de integrale jeugdhulp die intensieve, aanklampende hulp op maat bierdt jongeren en gezinnen in conflictsituaties.

Zottegem

Het Huis van het Kind in Zottegem biedt op zaterdag 19 december 2015 opvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar om ouders kinderloos te laten kerstshoppen.


Een halve dag (10u-14 uur of 14-18 uur) kost 5 euro per kind. Ouders voorzien zelf een lunchpakket, de organisatie serveert soep.


Op deze manier kunnen ouders kinderloos kersthoppen. He goede doel is vzw De Katrol, die studie- en opvoedingsondersteuning aan huis geeft bij bij kansarme gezinnen.


Tien vriendinnen organiseren op vrijdag 11 decemeber een portocafé in het scoutslokaal aan de Bevegemstraat 2a in Zottegem. Vluchtelingenwerk Vlaanderen krijgt de opbrengst. Op de kerstmarkt op 13 december is er onder meer een pannenkoekenverkoop ten voordele de Vzw Benefiet Haiti, die nog altijd hulp biedt sinds de recente aardbevingen.


Muziekband Bonbonne Gaas met muzikanten uit Zottegem, Lierde en Geraardsbergen, brengt een cover van Lonely this Christmas uit ten voordele van 'De Kleppe', dat is een vakantiecentrum in Everbeek voor mensen met een een handicap. De plaat kost vijf euro.