Ultiem verkiezingsdebat in Pelotoncafé en op radio in Oudenaarde

Jongeren kijken vooruit en lijsttrekkers verdedigen standpunten

Geert Van De Velde,  Peter Van Dorpe en Ludo Daelman brengen de politieke kopstukken bijeen in het Pelotoncafé en op de radio.
Ronny De Coster Geert Van De Velde, Peter Van Dorpe en Ludo Daelman brengen de politieke kopstukken bijeen in het Pelotoncafé en op de radio.
In het Pelotoncafé, de brasserie van het Centrum van de Ronde Vlaanderen, vindt op woensdag 10 oktober een verkiezingsdebat plaats, waarbij de lijsttrekkers niet alleen zelf aan het woord komen: ze brengen ook telkens een jonge kandidaat mee. Het debat is ook live te volgen op de radio.

“We gaan voor een debat over alle generaties heen”, zegt Geert Van De Velde. Hij is de nieuwe manager van het Pelotoncafé, de brasserie van het Centrum van de Ronde Vlaanderen.

“Het programma is een drieluik waarbij we starten met de stem van de jongere generatie, hun ideeën, hun verzuchtingen en hun ambities binnen de partij. Daarna mogen de zes lijsttrekkers het overnemen in een debat over verleden, heden en toekomst. Met andere woorden, we verwachten meerderheid en oppositie toch op het scherp van de snee.

“Elke politicus zal het onderste uit de kan moeten halen, want het ultieme verkiezingsdebat wordt ook live uitgezonden op 106.3 FM en is dus voor iedereen toegankelijk”, zegt Ludo Daelman van Radio Media. ” We maken een live stream mogelijk vanuit het Centrum van de Ronde Van Vlaanderen en zo kunnen niet alleen de geïnteresseerden in de zaal en in de brasserie alles op de voet volgen, maar ook de luisteraars thuis. We bereiden ons voor op een hectische avond woensdag, maar met presentator Wim Vermeer en moderator Peter Van Dorpe gaan we alles in goede banen leiden”, maakt Ludo zich sterk.

Jongere kandidaten

Elke lijsttrekker brengt een jongere kandidaat mee : Marnic De Meulemeester koos voor Robbin De Vos, Stefaan Vercamer voor Mathieu De Cock, Dagmar Beernaert brengt Bjorn Gens mee, Kristof Meerschaut Simon Travers, Elisabeth Meuleman Maud Wybraeke en Vincent Thomaes doet beroep op Pedro De Smeijter.

Om 19 uur stipt gaan de jongeren van elke partij de leeuwenkuil in en na een korte pauze is het de beurt aan de lijsttrekkers.

Om 21 uur volgt een vragenuurtje. Elke aanwezige of luisteraar kan op voorhand zijn vraag formuleren via e-mail : debat@radiomedia.be. Die zal presentator Wim Vermeer dan stellen aan de betrokken partij of politicus.

“De interesse is groot omdat we zowel de jongere kiezers als de ouderen proberen aan te spreken. En voor alle duidelijkheid : wij hebben alle zes partijen uitgenodigd”, knipoogt moderator Peter Van Dorpe.

“Het ultieme debat”: woensdag in de Kwaremontzaal van het Centrum van de Ronde van Vlaanderen. Deuren open om 18.30 uur, inkom via het Pelotoncafé. De toegang is gratis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.