Tineke Van holand (Open Vld) vraagt aan gemeenteraad om jaarlijks ‘Dag van de Duurzaamheid’ te organiseren

Tineke Van holand.
Stillmation Tineke Van holand.
“De stad zou één keer per jaar een dag van de duurzaamheid moeten organiseren. We moeten het thema duurzaamheid op niveau van de stad meer bespreekbaar maken. Daarom moet ook iedereen erbij betrokken worden”, vindt nieuw gemeenteraadslid Tineke Van holand (Open Vld). Ze stapt met haar voorstel maandag naar de gemeenteraad.

“In 2015 lanceerden de Verenigde Naties de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling: 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030. Ook lokale besturen spelen een belangrijke rol in de realisatie van die doelstellingen” motiveert Van holand waarom ze van duurzaamheid ook op niveau van de stad een punt wil maken.

“Laat ons met de stad en deelgemeenten jaarlijks een ‘Dag van de duurzaamheid’ organiseren om burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen ervan te overtuigen dat werken aan duurzaamheid ook innovatief en inspirerend kan zijn”, stelt Van holand maandagavond aan de gemeenteraad voor.

De  17 doelstellingen waarmee de Verenigde Naties van de aarde een meer duurzame plaats willen maken tegen 2030.
rv De 17 doelstellingen waarmee de Verenigde Naties van de aarde een meer duurzame plaats willen maken tegen 2030.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.