Stad plant 208 hoogstambomen aan

De stad breidt ondermeer het Volkegembos uit.
Ronny De Coster De stad breidt ondermeer het Volkegembos uit.
De stedelijke groendienst van Oudenaarde plant dit jaar 208 hoogstambomen in verschillende variëteiten en op verschillende locaties aan.

“Een deel is ter vervanging van enkele exemplaren die de extreme droogte deze zomer niet hebben overleefd, maar er is toch vooral nieuwe aanplant”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). “Naast onze eigen diensten, zorgen ook de aannemers die projecten in opdracht van de stad uitvoeren voor heel wat bijkomend groen, bijvoorbeeld op de Scheldekop, het Bergen op Zoomplein en de omgeving van het sportcentrum.

Ook buiten het centrum groeit het groen. “Het is bijvoorbeeld de ambitie van het stadsbestuur om het Volkegembos uit te breiden tot een stadsbos van meer dan 30 hectare, als groene uitloper van het Bos t’ Ename”, licht De Meulemeester toe.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.