Stad plaatst mini-bibliotheekjes waar je boek neemt en een ander in de plaats zet

Cultuurschepen Stefaan Vercamer (CD&V) en bibliothecaris Els De Vos bij het boekenruilkastje aan de Schelde.
Ronny De Coster Cultuurschepen Stefaan Vercamer (CD&V) en bibliothecaris Els De Vos bij het boekenruilkastje aan de Schelde.
In een schommel  aan de Schelde een gratis boek lezen dat je zomaar uit het kastje kan halen, dat kan nu in Oudenaarde.  Op drie locaties in de stad werden  zogenaamde ‘boekenruilkastjes’ met gratis boeken geplaatst. Die maken als een soort mini-bibliotheekjes deel uit van één grote openluchtbibliotheek  in heel Vlaanderen.

Een boekenruilkastje is gevuld met boeken en als mini-bibliotheek op een paaltje gezet of aan de muur gehangen. De bedoeling is dat iedereen die er één of meer boeken uit neemt, er evenveel voor in de plaats zet.

“Boekenruilkastjes werken volgens het neem-en-geef-principe, waardoor er regelmatig nieuwe boeken in te vinden zijn. Je laat je boeken vrij om een nieuw leven te beginnen en nieuwe lezers te bekoren”, licht de Oudenaardse cultuurschepen toe. De stad heeft boekenruilkastjes geplaatst op drie locaties: langs de Margaretha Van Parmalaan bij de schommels, in het Liedtspark en op de Louise Mariekaai aan de fontein. Ondertussen vind je zo’n kastje ook al in Melden aan de Rotelenberg, KBO Volkegem en in de Dijkstraat.

“Ik zou graag zo’n boekenruilkastje zien staan of hangen in elke deelgemeente”, zegt Vercamer. “We doen een oproep aan iedereen om locaties aan te geven waar zo’n boekenruilkastje zou kunnen staan en zoeken ook mensen die  een oogje in het zeil willen houden als er zo’n kastje in hun buurt zou worden geplaatst”, aldus de schepen.

Wie geïnteresseerd is, neemt contact op  met de bibliotheek van Oudenaarde, Markt 35, tel.: 055/30.19.33, mail: bibliotheek@oudenaarde.be)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.