sp.a mag gemeenteraad maandag niet live uitzenden, zo liet politie weten

RV
Het sp.a blaast noodgedwongen haar plan af, om de gemeenteraad van maandag te livestreamen. “Het mag niet: de korpschef van de politie heeft laten weten dat er een proces-verbaal wordt opgesteld als we opnames maken”, zegt fractieleider Dagmar Beernaert.

De sp.a vraagt aan de bestuursmeerderheid om in de toekomst de gemeenteraad live uit te zenden. “Om te tonen hoe makkelijk dat kan, zal ik het maandag zelf doen”, kondigde gemeenteraadslid Dagmar Beernaert hier woensdag aan.

Maar dat gaat dus niet door. “Gisteren kreeg ik de vriendelijke boodschap van onze korpschef dat als we maandag de gemeenteraad live zouden uitzenden, er een proces-verbaal zal worden opgemaakt. De privacywetgeving zou worden geschonden, ook als we het publiek niet in beeld nemen en zelfs als iedereen op de hoogte is van de opnames”, vertelt Beernaert.

“In mijn hoofd druist dit in tegen de openbaarheid van bestuur, maar wie ben ik? Politiek zou transparant moeten zijn en met de voeten op de grond, dicht bij de mensen. Spijtig, maar helaas.
We blijven met sp.a natuurlijk achter het voorstel staan om vanuit de stad de gemeenteraad live uit te zenden in de toekomst”, besluit Beernaert.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hendrik Steverlinck

    Het streamen van een gemeenteraadszitting en het live uitzenden van zittingen van het Vlaams parlement. Wat is het verschil ? Het tweede gebeurt alle dagen op TV...

  • Georget PAPPENS GEORGET

    Een vraag... Wat is het belangrijkste... DE gemeenteraad of de slechtvalken???? Transparantie graag... In Villa Politica komt men nochtans zeer graag op TV.