School krijgt 15.000 euro steun voor bouw sanitair blok

Oudercomité spaart drie jaar lang opbrengst allerlei activiteiten op

Isabelle Vergucht en Sylvia Decocker van de oudervereniging overhandigen de cheque aan directeur Jan Goethals.
Ronny De Coster Isabelle Vergucht en Sylvia Decocker van de oudervereniging overhandigen de cheque aan directeur Jan Goethals.
Het oudercomité van de Vrije Basisschool “Sint-Martinus” op de Steenweg in Asper heeft aan de school maar liefst 15.000 euro geschonken.

“Dit is de opbrengst van allerlei activiteiten, die we de voorbije drie jaar hebben georganiseerd. We hebben onder meer fuiven en pizza-avonden gehouden en koeken verkocht. Eigenlijk moeten we vooral de ouders van onze kinderen en de sympathisanten van de school bedanken, want zij hebben ervoor gezorgd, dat al die activiteiten succesvol waren en uiteindelijk dit bedrag hebben opgebracht”, bedachten Isabelle Vergucht en Sylvia Decocker, die samen de oudervereniging leiden.

Totaalprijs: 127.000

“Het geld wordt gebruikt voor de bouw van een nieuw sanitair blok. Het bestaande was afgekeurd, omdat het niet meer voldoet aan de hedendaagse normen”, vertelt directeur Jan Goethals. “Voor de financiering van de bouw hebben we uiteindelijk 127.000 euro nodig. Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion) subsidieert wel 70% van de factuur, maar dat betekent dat we als school toch nog altijd zelf ruim 38.000 euro moeten bijeen krijgen. Deze schenking is dan ook bijzonder welkom en zeer gewaardeerd”, reageerde de directeur opgetogen.

De bouw van het nieuwe sanitaire blok is intussen al gestart en zal over enkele maanden klaar zijn.

Het sanitaire blok moet over enkele maanden klaar zijn.
Ronny De Coster Het sanitaire blok moet over enkele maanden klaar zijn.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.