Rugbyclub naar site Abraham Hans

VERTREK UIT RODE LOS SCHEPT MOGELIJKHEDEN VOOR ANDERE SPORTVERENIGINGEN

De leden van rugbyclub Rhinos op hun huidig terrein aan de Rode Los.
Foto Ronny De Coster De leden van rugbyclub Rhinos op hun huidig terrein aan de Rode Los.
De Oudenaardse rugbyclub Rhinos verhuist naar twee nieuwe terreinen achter de Abraham Hansschool. "Eindelijk krijgen we een accommodatie die past bij het sportieve niveau dat we hebben bereikt", reageert Tim Van Cauwenberghe. Op het veld dat vrij komt aan de Rode Los, kunnen SV Oudenaarde en VV Volkegem voetballen, terwijl Eine binnenkort op een eigen kunstgrasveld speelt.

De stad Oudenaarde heeft met het Gemeenschapsonderwijs een overeenkomst voor de aanleg van sportvelden op een terrein achter de Abraham Hansschool aan de Aalststraat. "Het zal gaan over de aanleg van twee sportvelden en de bouw van een clubhuis. De realisatie wordt een samenwerking tussen de drie partijen: de stad en het GO zullen elk instaan voor de financiering van één terrein en de club kan er een lokaal bouwen, dat kan dienen als kantine. De school stapt mee in het verhaal, omdat zij de accommodatie overdag kan gebruiken", vat sportschepen Peter Simoens (Open Vld) het principeakkoord.


"Voor onze club is dat zeer goed nieuws", zegt Tim Van Cauwenberghe, penningmeester van Rhinos, dat in veertien jaar tijd is uitgegroeid van een schoolploegje van het Bernarduscollege Oudenaarde tot een club die behoort tot de toppers in ons land. "Al onze teams die aan competitie doen, spelen in tweede nationale. We zijn een club die sportief en ook op vlak van aangesloten leden heel snel is gegroeid. We hebben maar liefst 180 spelers. Maar onze accommodatie is niet mee geëvolueerd: we hebben twee terreinen nodig en missen ook een kantine. Nu beschikken we over een container om wat materiaal te stockeren en ook een die als geïmproviseerde bar dient. Maar we hebben een kantine nodig om ook echt inkomsten te genereren. Dat zal op de nieuwe locatie eindelijk kunnen", zegt de penningmeester van de rugbyclub.

Rode Los

Dat Rhinos de terreinen op de stedelijke sportsite Rode Los verlaat, schept dan weer mogelijkheden voor enkele andere sportclubs.


"De baseballclub blijft er verder spelen, maar het vrijgekomen terrein zal ook kunnen gebruikt worden door voetbalclubs SV Oudenaarde en VV Volkegem. Vooral voor jeugdwedstrijden en -trainingen hebben die, ondanks de komst van het kunstgrasveld nog altijd een groot probleem op vlak van capaciteit. Daardoor spelen ze hun gewone grasvelden kapot. Binnenkort zal ook Kwik Eine niet langer aan de Rode Los spelen, want op 2 mei begint in Eine de aanleg van een kunstgrasveld", voorziet sportschepen Peter Simoens.