Rotonde Samsonite wordt groter

Wegen en Verkeer werkt ook aan vier bruggen over de N60

Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen gaat de rotonde Samsonite op het kruispunt van de gewestweg N60 en de Pruimelstraat verbreden. Het verkeerspunt krijgt twee rijstroken om de doorstroming van het verkeer vlotter te maken.

De verbreding van de rotonde is gepland voor volgend jaar.
Ronny De Coster De verbreding van de rotonde is gepland voor volgend jaar.

Met slechts één rijstrook vormt de rotonde Samsonite op drukke verkeersmomenten vaak een flessenhals. Verkeer moet op de N60 van twee rijstroken naar één, waardoor het dikwijls aanschuiven is. Daarom breidt Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen het verkeerspunt met een bijkomende rijstrook uit.

Verkeer uit woonkernen houden

Het technische dossier zou tegen het jaareinde moeten klaar zijn, zodat de werkzaamheden op het terrein in het voorjaar 2019 kunnen starten.

Oudenaards mobiliteitsschepen Lieven Cnudde (CD&V) juicht de verbreding van de rotonde toe.

“Dit zal zorgen voor een vlottere verkeersdoorstroming op de N60. Wij willen namelijk de verkeersdruk in de woonkernen verminderen en willen dat meer bestuurders de N60 gebruiken”, zegt Cnudde.

4 bruggen herstellen

Wegen en Verkeer voorziet ook werkzaamheden aan vier bruggen over de N60. De bruggen over Huttegem, Doornikse Heerweg-Wortegemstraat, Kortrijkstraat en de Deinzestraat krijgen een opknapbeurt. Ze worden voorzien worden van een nieuwe waterdichting. Ook voegen en leuningen worden vernieuwd. Op die werkzaamheden is het wel nog even wachten: ze zijn gepland voor 2021 of 2022.

Verder staat ook de vernieuwing van de rijwegverharding van de N60 tussen de spoorwegbrug en de Scheldebrug op het programma.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Santens

    Met fietsers wordt geen rekening gehouden ,rotondes verbreden fietspaden wegnemen langs de N 60 .Fietsers worden langs binnen wegen gestuurd waar je iedere dag riskeerd om ondersteboven gereden te worden ik ervaar het iedere dag

  • Georget PAPPENS GEORGET

    Dat wegen en verkeer ook eens het volgende bekijkt Ik kom met de fiets van Het Peerdeke op de N60 naar de Ruibroekstraat.... Aan de rotonde (witte madam) moet ik naar de Van Landaststraat en via de De Tierestraat en Gentstraat naar de rotonde aan Samsonite en via de Bruwaan naar de Doorn en dan naar huis... Waar is het fietspad tussen de twee rotondes richting Gent-Oudenaarde???