Rode Kruis en stad organiseren gratis opleidingen reanimeren en defibrilleren in Oudenaarde

getty

De lokale afdeling van het Rode Kruis en het stadsbestuur van Oudenaarde bieden inwoners de mogelijkheid om gratis een opleiding reanimeren en defibrilleren te volgen. 

Krijgt iemand op straat of in een openbaar gebouw een hartstilstand, dan is de kans klein dat er net een arts in de buurt is. Wachten op de ziekenwagen duurt eventjes, dus zelf ingrijpen is de boodschap.

Elke dag worden dertig Belgen getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis en gemiddeld overleven slechts 5 tot 10% van hen. Een onmiddellijke reanimatie verhoogt de overlevingskans. De gratis cursussen vinden plaats op 7 en 28 november en op 12 december in de brandweerpost Oudenaarde aan het bedrijvenpark Coupure 21.

Tijdig inschrijven

De opleiding start telkens om 19 uur en duurt 3 uur. Inschrijven kan via veiligheid@oudenaarde.be. Snel beslissen is wel de boodschap: per sessie kunnen er zich maximaal 15 personen inschrijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.