Restaurantboot vervangt kantientje

MIDDEN MEI OPENT UNIEKE HORECAZAAK IN JACHTHAVEN

Leden van de Yachting Club Vlaamse Ardennen loodsen met de hand de boot binnen.
Ronny De Coster Leden van de Yachting Club Vlaamse Ardennen loodsen met de hand de boot binnen.
In de jachthaven aan de Bergstraat in Oudenaarde is gisteren een heuse restaurantboot aangemeerd. Het veertig meter lange vaartuig krijgt er een vaste stek: Nathalie Vansteenbrugge en Geert Vandeweghe openen over twee weken aan boord hun café, restaurant én feestzaal.

Liefst 40 meter lang is de restaurantboot die gisteren in de jachthaven is aangemeerd. Een makkelijke klus was het niet: de sleepboot die het vaartuig in de havengeul moest krijgen, liep vast. Leden van de Yachting Club Vlaamse Ardennen staken dan maar letterlijk de handen uit de mouwen om de boot de haven binnen te loodsen.


Aan de jachthaven staat nu nog een kantientje, waar leden van de jachtclub elkaar vinden en waar Nathalie Vansteenbrugge een café-snackbar uitbaat. Maar dat gebouwtje moet weg. "Over twee jaar starten hier werkzaamheden voor de heraanleg van de Scheldekop en dan staat de kantine in de weg. We willen daarop al anticiperen door het pand vroeger te verlaten en te slopen. We kiezen voor een boot, omdat die alvast niet in de weg zal liggen, aangezien we de kade niet meer innemen. We lopen dus niet meer het gevaar dat we hier weg moeten", zegt Nathalie.


De investering in een restaurantboot heeft ook te maken met haar ambitie om de horecazaak in de jachthaven uit te breiden. "Deze boot, die tot voor kort nog als restaurant heeft gefunctioneerd in Mechelen, biedt ons heel veel mogelijkheden om in de jachthaven iets unieks uit te bouwen", gelooft Nathalie.


"De mensen die gewend zijn om hier in de jachthaven een pintje te komen drinken, zullen dat ook in de toekomst kunnen doen. Maar daarnaast gaan we in de boot ook een restaurant uitbaten. En er is zo veel ruimte, dat we ook de mogelijkheid hebben om hier familiefeesten te laten plaatsvinden", blikt Nathalie vooruit.

Nathalie Vansteenbrugge en Geert Vandeweghe in hun boot.
Ronny De Coster Nathalie Vansteenbrugge en Geert Vandeweghe in hun boot.

Half mei

"We hebben al flink wat werk verzet om de boot herin te richten. We gaan daar nog even mee door. De boot moet onder meer nog een likje verf krijgen. Over twee weken willen we de zaak al openen", voorziet Nathalie Vansteenbrugge.


Burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) reageert enthousiast op de komst van de niet-alledaagse horecazaak in zijn stad. "Dit geeft ongetwijfeld een meerwaarde aan onze horeca, maar ook aan de jachthaven, die elk jaar ongeveer drieduizend mensen per boot naar onze stad lokt. Deze restaurantboot wordt ook een unieke bezienswaardigheid in de Vlaamse Ardennen", gelooft de burgemeester van Oudenaarde.

De boot op de Schelde heeft ook vensters in de boeg.
Ronny De Coster De boot op de Schelde heeft ook vensters in de boeg.