Ramon, het nieuwste bier van Roman is alcoholvrij en alleen te koop in blik

Ramon is een alcoholvrij bier in blik.
Brouwerij Roman Ramon is een alcoholvrij bier in blik.
Brouwerij Roman in Oudenaarde lanceert een nieuw bier. Ramon is niet alleen het eerste alcoholvrije bier van Roman, maar ook het eerste in blik.

“Door een unieke gistsoort te gebruiken, zijn we erin geslaagd een bier te brouwen met nagenoeg geen alcohol dat lekker én verrassend verfrissend is. Het heeft 0,3% alcoholvolume en 28 calorieën/100ml. Het bier is daardoor uitermate geschikt als dorstlesser na een sportieve inspanning of op een zonnige dag”, zegt Thomas Lauwaert, woordvoerder van de brouwerij.

Alleen in blik

Opmerkelijk: Ramon zal enkel verkocht worden in blik. “Daarmee speelt Roman in op de verschillende consumptiemomenten. Alcoholvrije bieren zijn al enkele jaren aan een sterke opmars bezig. Vorig jaar was het zelfs het snelst groeiende van alle consumentengoederen. Terwijl in de markt van de alcoholvrije pilsbieren al meerdere spelers aanwezig zijn, zagen wij een opportuniteit binnen het segment van de alcoholvrije speciaalbieren. Ramon combineert een verfrissende en fruitige smaak met een milde bitterheid. De brouwmeesters kozen voor smaakvolle hop: Hallertauer, Galaxy en Simcoe”, aldus Lauwaert. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.