Puffen en zweten op Speelplein ZAP, waterspelletjes brengen verkoeling

Speelplein ZAP: spelen in de schaduw met een kletsnatte bal.
Lieke D'hondt Speelplein ZAP: spelen in de schaduw met een kletsnatte bal.
Op Speelplein ZAP in Oudenaarde meten we deze middag 35 graden Celsius. De hitte heeft een weerslag op het aantal kinderen: slechts 31 jongens en meisjes komen spelen. De animatoren moeten tijdens dergelijke hittedagen met heel wat extra rekening houden. 

“Het is belangrijk om de kinderen heel vaak in te smeren met zonnecrème”, zegt hoofdanimator Lisa Van Vlaenderen. “Daarnaast hebben we een tafel staan met bekers water en we komen regelmatig rond met een bolderkar vol bekers zodat de kinderen zeker voldoende drinken. Het grasveld dat het meest in de zon ligt, hebben we afgesloten en we hebben schaduwdoeken opgehangen om koele plekjes te creëren. De activiteiten hebben we eveneens aangepast: we spelen rustigere spelletjes en voorzien wateractiviteiten. Omdat we ook geen water willen verspillen, proberen we creatief te zijn en te spellen met ballen die we in het water dompelen of met waterballonnen.” Omdat het nu wel heel warm is, halen de animatoren in de namiddag ook nog twee zwembadjes boven. Goed om even aan de warmte te ontsnappen.

Ook de allerkleinsten zoeken verkoeling met water.
Lieke D'hondt Ook de allerkleinsten zoeken verkoeling met water.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.