Peter De Vijlder benoemd tot zonecommandant brandweer

Ronny De Coster
Zottegemnaar Peter De Vijlder is door de zoneraad van de brandweerhulpverleningszone Vlaamse Ardennen benoemd tot zonecommandant van de die regio. "De belangrijkste doelstelling is samen met ons team van 450 collega's te komen tot een uniforme en efficiënte werking binnen de brandweerposten van de brandweerzone", zegt De Vijlder.

De Zottegemse brandweermajoor Peter De Vijlder was bij de opstart van de zonewerking begin 2015 aangesteld als waarnemend zonecommandant voor de hulpverleningszone die de brandweerposten Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruishoutem, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem overkoepelt.


Vóór de brandweerhervormingen was hij officier-dienstchef van de brandweerpost Zottegem. De Vijlder slaagde bij de selectieproeven op alle proeven en is door de zoneraad -dat zijn de burgemeesters van de betrokken gemeenten- aangesteld voor zes jaar.


De Vijlder leidt een team van 450 brandweermensen in dertien gemeenten.


"Het blijvend beroep doen op de inzet van brandweerman-vrijwilligers door hun optimaal in te zetten in onze organisatie, is de sterke troef voor de Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen


Verder wil ik alle facetten van de brandweer breder kenbaar maken voor de 168.000 inwoners en de bedrijven binnen de 13 gemeenten van de hulpverleningszone", zegt De Vijlder


Volgende maand start daarom een roadshow in de Vlaamse Ardennen rond het thema brandveiligheid in woningen. (DCRB)