Pedeo verdubbelt omzet in Groot-Brittannië ondanks mogelijke Brexit en zoekt extra personeel

Pedeo is op zoek naar geschoold technisch personeel.
Repro DCRB Pedeo is op zoek naar geschoold technisch personeel.
Het Oudenaardse metaalbedrijf Pedeo kondigt voor 2019 opmerkelijke vooruitzichten aan: ondanks de dreiging van een harde Brexit zal de hogedrukgieterij in Groot-Brittannië dubbel zoveel verkopen als vorig jaar, voorspelt managing director Piet D’ Haeyer. Het bedrijf is daarom ook op zoek naar bijkomend personeel.

Pedeo NV, gevestigd aan de Westerring in Oudenaarde, is een hogedrukgieterij van onderdelen in aluminium- en zinklegeringen. Die giettechniek laat het bedrijf toe om complexe onderdelen te maken in zeer korte tijd. Pedeo vervaardigt onderdelen voor bedrijven uit sectoren zoals de luchtvaart, elektronica, verlichting, auto-industrie, interieur en de bouw. Ondanks de economische onzekerheid door een mogelijke exit van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, gaat het Oudenaardse bedrijf dit jaar over het Kanaal bijna dubbel zoveel verkopen als in 2018.

“Wij zoeken samen met klanten proactief naar oplossingen. Tussen een productidee en het product op de markt brengen zit  bij ons een grondig ontwikkelingstraject, en dat is een van de belangrijkste elementen voor onze partners in binnen- en buitenland. Onze aanpak van co-engineering is altijd onze sterkhouder geweest en ook nu blijkt die aanpak vertrouwen te geven aan klanten, los van wat de politiek doet”, verklaart managing director Piet D’Haeyer.

Niet wachten op de politiek

“De UK is, naast Polen en Slowakije, voor ons een groeimarkt. En wat de Brexit betreft: Theresa May weet niet hoe het zal zijn na 29 maart dit jaar, Europa weet het niet en premier Michel weet het ook niet. Wel, daar gaan we dus niet op wachten”, zegt Piet D’Haeyer.

Dat het Pedeo voor de wind gaat, doet het bedrijf ook permanent zoeken naar technische opgeleid personeel. “We hebben nu vacatures voor een CNC-operator en een onderhoudstechnieker. Ons bedrijf geeft bij sollicitaties evenveel kansen aan 50-plussers als aan pas afgestudeerden”, benadrukt D’Haeyer.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Erwin Mulder

    Inderdaad beste Piet,wacht niet op de politiek want als het daar vanaf hangt kun je best uw boeken sluiten. Schandalig hoe die Brexit affaire maar blijft duren zonder dat er ook maar een politieker een sluitend antwoord kan bieden op de chaos die ze samen zelf hebben gecreëerd. Erwin De Mulder