Parket waarschuwt: opletten met frauduleuze berichten van ‘AXA’

Zo ziet het frauduleuze sms'je eruit.
rv Zo ziet het frauduleuze sms'je eruit.
Het parket van Oost-Vlaanderen waarschuwt voor een nieuwe ‘phishing sms’ die in de provincie is opgedoken. Het gaat om een frauduleuze sms’en die in naam van AXA worden verstuurd vanaf het nummer 8128 met als doel de bankrekening van het slachtoffer te plunderen. 

De slachtoffers ontvangen in een eerste bericht een link om te voorkomen dat hun rekening wordt opgeschort. Wie daarop klikt, moet een kaartnummer en codes ingeven. Het parket waarschuwt om daar zeker niet op in te gaan, want met de opgegeven gegevens wordt de rekening van het slachtoffer leeggehaald. Een bank zal trouwens nooit vertrouwelijke gegevens vragen via sms. Wie de link toch heeft geopend en zijn gegevens heeft ingegeven, kan best zo snel mogelijk zijn bank contacteren of de bankkaart laten blokkeren via Card Stop op het nummer 070/34.43.44. Wie een financieel nadeel heeft geleden door de phishing sms, kan klacht neerleggen bij de politie.

Het parket Oost-Vlaanderen heeft ondertussen in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen een onderzoek gestart naar de fraude.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy De Gieter

    Daar houden ze zich op het parket mee bezig, dieven opsporen van een toestel met een Sim kaart er in, dat gaat niet. Daar zijn ze te lui voor en dat wordt dan geseponeerd.