Overvallers beroven scholieren in Oudenaarde: politie raadt aan niet alleen naar school te gaan

Politie voert patrouilles op

Illustratiebeeld.
Ronny De Coster Illustratiebeeld.
Aan de Prins Leopoldstraat in Oudenaarde zijn woensdagochtend twee scholieren met geweld van hun gsm en geld beroofd. Het zou al de zesde ochtendlijke overval op scholieren zijn in een week tijd in Oudenaarde. De politie patrouilleert extra, ook met anonieme wagens. Kinderen en tieners wordt aangeraden om niet in hun eentje naar school te stappen.

De recentste feiten speelden zich af in de Prins Leopoldstraat in de buurt van het Go! Atheneum in Oudenaarde. Twee jongens, die op weg waren naar school, werden aangevallen door twee belagers. Die grepen hun slachtoffers bij de nek, bedreigden ze en namen hun gsm en geld af.

“Vorige week was er al een gelijkaardig incident. Ook toen waren de slachtoffers leerlingen van onze school, maar ik vermoed dat dat toeval is, want intussen vernam ik datop andere plaatsen gelijkaardige feiten zijn gepleegd”, zegt Ann Van Landuyt, directeur van het Go! Atheneum.

“Wij hebben alvast de ouders van al onze leerlingen ingelicht en gevraagd om waakzaam te zijn. We raden onze leerlingen aan om niet in hun eentje naar school te gaan”, zegt Van Landuyt.

Extra patrouilles

Joost Duhamel, hoofd van de politiezone Vlaamse Ardennen, bevestigt dat criminelen het de jongste week in Oudenaarde op scholieren gemunt hebben.

“Uit de persoonsbeschrijving die de slachtoffers geven, blijkt dat het telkens om dezelfde twee daders gaat. De verdachten zijn jonge kerels van Noord-Afrikaanse afkomst”, zegt Duhamel. Volgens de politiebaas voeren zijn manschappen al enkele dagen een verhoogd toezicht. “Het opsporingsonderzoek is volop aan de gang. We proberen onder meer camerabeelden te verzamelen en sturen al enkele dagen extra patrouilles de straat op. Onze manschappen zijn niet alleen met herkenbare politiewagens, maar ook met anonieme voertuigen in het straatbeeld aanwezig. We hopen de daders zo snel mogelijk te vatten en raden intussen iedereen aan om uit te kijken”, besluit Duhamel.
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lana de Neve

  Ik heb ook al eerder zoiets meegemaakt 2 oudere jongens rond 18 of ouder heb een filmpje

 • ingrid grieten

  De politie kan in hun onderzoek veel tijd winnen door gewoon aan de rechters te vragen wie ze recentelijk allemaal weer hebben vrijgesproken. Daar wringt het schoentje van alle criminaliteit.

 • Don Tessers

  Duidelijk dat ook dit land niet meer veilig is voor de burgers, er zijn teveel overvallen in de laatste twee jaar met groot geweld.

 • Norbert Corten

  Als de politie van hogerhand niet kan en mag optreden ,en rechters milde uitspraken doen, dan moet ge niet verwonderd dat het crapuul de vrije hand krijgt.

 • frans Vullings

  de politie moet niet raadgeven maar oppakken maar oppakken ! rechters moeten hen veroordelen. de regering moet die zielepoten terug sturen !!