Oudenaardse gemeenteraad gaat volgende maandag digitaal, maar is niet live te volgen

Maandag zitten de gemeenteraadsleden niet rond deze tafel in de Volkszaal, maar debatteren ze in een video-conferentie.
Ronny De Coster Maandag zitten de gemeenteraadsleden niet rond deze tafel in de Volkszaal, maar debatteren ze in een video-conferentie.
De Oudenaardse gemeenteraadsleden vergaderen volgende maandag digitaal. Het publiek kan de debatten niet live volgen, maar de dag nadien beluisteren op de stedelijke website.

“Door de coronamaatregelen kan een gemeenteraadszitting in het stadhuis uiteraard niet. Daarom zetten we maandag een video-conferentie op, waarbij alle gemeenteraadsleden vanop afstand met elkaar kunnen debatteren”, voorziet burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).

Herbeluisteren op website

Oudenaarde streamt sinds enkele maanden de zittingen van de gemeenteraden het stadhuis, maar die technologie kan de stad niet toepassen op de video-conferentie. Daardoor is de gemeenteraad maandag niet door buitenstaanders te volgen. De wet schrijft wel voor dat gemeenteraden openbaar zijn. “We lossen dat op, door de vergadering de dag nadien al integraal te publiceren op de website van de stad. Op die manier kan alles wat tijdens de raad is gezegd, door iedereen worden beluisterd”, voorziet de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).