Oudenaarde behaalt goud op internationale wedstrijd Entente Florale Europe in Oostenrijk

De Oudenaardse delegatie poseert in Oostenrijk trots met het behaalde goud.
RV De Oudenaardse delegatie poseert in Oostenrijk trots met het behaalde goud.
Stad Oudenaarde heeft goud behaald bij de Europese wedstrijd Entente Florale Europe. Deze wedstrijd wil de aandacht vestigen op het belang van een groene omgeving voor de levenskwaliteit in woonwijken en steden.

De Europese jury van Entente Florale Europe bezocht stad Oudenaarde op 14 juli om de belangrijkste verwezenlijkingen op gebied van groen en leefmilieu te bekijken. De jury beoordeelde Oudenaarde op vlak van tien verschillende criteria waaronder bebloeming en landschap, maar ook natuureducatie en participatie speelden een rol bij de beoordeling.

Gouden medaille

Tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond in Haus (Oostenrijks) ontving Oudenaarde de gouden medaille van de jury. Op de verschillende criteria scoorde de stad telkens meer dan 85 punten op 100. “Dit mooie resultaat is een teken dat we goed bezig zijn en motiveert ons om te blijven inzetten op groen en duurzaamheid”, reageert John Adam (Open Vld), schepen van Openbare Werken.

Groen en Bloemengemeente 2019

Oudenaarde was voor de prestigieuze internationale prijs genomineerd, nadat de stad in december vorig jaar door de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) was verkozen tot ‘Groen en Bloemengemeente 2019’. Hierdoor mocht Oudenaarde meteen ook Vlaanderen vertegenwoordigen bij Entente Florale Europe. 

“Wij zijn heel fier dat we samen met het Waalse Waver ons land mochten vertegenwoordigen. Onze deelname aan deze wedstrijd en onze gouden medaille versterken meteen ook onze internationale uitstraling”, gelooft schepen Sybille De Vos (Open Vld), bevoegd voor Internationale Betrekkingen.

Leefbare stad

‘Entente Florale Europe’ bestaat sinds 1975 en wil de aandacht vestigen op het belang van een groene omgeving voor de levenskwaliteit in woonwijken en steden. Algemeen thema is ‘de leefbare stad’. Meer informatie over Entente Florale Europe is te vinden op de website www.entente-florale.eu van de organisatie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan hertogs

    Goed dat ik de jury niet ben tegengekomen. Zou ze anders wat anders hebben laten zien. Ga 500 meter verder en het onkruid groeit u over het hoofd! Sleche voetpaden, slechte straten, rommel,...