Onze lezers verkiezen Peter Verlinden uit Oudenaarde tot beste ijscoman van de Vlaamse Ardennen

Dockers Ice & Chocolade Eine en Vanys Maarkedal maken de top-3 compleet.

Peter Verlinden bij zijn ijskar.
Ronny De Coster Peter Verlinden bij zijn ijskar.
De allerbeste ijsjes uit de Vlaamse Ardennen? Die vind je bij Peter Verlinden. Hun ijssalon aan de Nederstraat in Oudenaarde en de ijskar waarmee ze de streek doorkruisen, zijn door onze lezers verkozen tot de allerbeste in de regio. “We werken volgens een meer dan vijftig jaar oude traditie met pure en dagverse ingrediënten”, verklaart Peter het succes.

Verlinden aan de Nederstraat, dat is al een halve eeuw een begrip. “Het waren de ouders van Peter, die met de zaak zijn begonnen. Met respect voor het originele recept hebben wij de zaak voortgezet. Uiteraard werken we met verse koemelk, maar de rest van het recept is natuurlijk ons familiegeheim. We hebben maar liefst veertig verschillende smaken. Al staan die niet altijd tegelijk in de toonbank: we wisselen ook wel eens af. Het allerbelangrijkste is dat ons ijs altijd supervers is”, vertelt Anja Geiregat. Zij is vooral actief in het ijssalon, terwijl haar man Peter de ijskar bemant.

“Met die ijskar zijn we tien jaar geleden begonnen en ze is intussen op tal van activiteiten toch een vaste waarde geworden”, vertelt Peter trots.

Ijs blijft bij Verlinden aan de Nederstraat de core business, al staat de zaak ook bekend om haar pannenkoeken en wafels.

Vanys en Dockers

Verlinden wint de poll bij onze lezers met 361 stemmen. Dockers Ice & Chocolade uit de Graaf van Landaststraat in Eine eindigt op de tweede plaats.  Hof Vanys aan de Nederholfbeekstraat in Maarkedal maakt de top-3 compleet.

Het ijssalon Verlinden aan de Nederstraat in Oudenaarde.
Ronny De Coster Het ijssalon Verlinden aan de Nederstraat in Oudenaarde.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marnik Van Moorleghem

  Ambachtelijk ijs is 3 X zo duur ,maar daarom niet gezonder.Ik heb 25 jaar in deze sector gewerkt.Voor mij een heerlijke ijscreme van het IJSBOERKE, goedkoper en deze staat reeds 75 jaar bekend voor zijn Belgische " Kwaliteits roomijs"

 • Claudine Nobels

  Zo een lieve , vriendelijke man en zulke goeie ijscreem verdient dat

 • Silke Ruttens

  Vooral een hele lieve mens. Gisteren nog een ijsje gekocht! Een waar plezier

 • Luc Verschueren

  Terechte winnaar!! In zijn uitgebreid assortiment is er ook heel lekkere suikervrij ijs bij. Proficiat.