Nieuwe asfaltlaag voor hele reeks straten in Oudenaarde

 De asfalteermachines rukken op van 23 september tot  9 oktober.
Ronny De Coster De asfalteermachines rukken op van 23 september tot 9 oktober.
Het Oudenaardse stadsbestuur zet een aannemer aan het werk om een hele reeks straten van een nieuwe laag asfalt te voorzien. De werkzaamheden beginnen op 23 september en tegen 9 oktober moeten alle betrokken straten opgelapt zijn.


Eerst komt de Burgschelde in het centrum aan de beurt. Op 23 en 24 september zijn er voorbereidende werkzaamheden die een beperkte verkeershinder zullen veroorzaken. Op 2 en 3 oktober, wanneer de aannemer asfalt affreest en de nieuwe toplaag legt, is er geen verkeer mogelijk. Omrijden gebeurt via Burg (die wordt opengesteld), Kasteelstraat, Margaretha Van Parmastraat en Tussenbruggen.

In de Doornikse Heerweg (tussen Deinzestraat en Gentstraat) is er op 23 september geen verkeer mogelijk. De aannemer freest dan de toplaag af. De dag nadien beginnen de voorbereidende werkzaamheden, die tot 1 oktober duren. Alleen plaatselijk verkeer is dan mogelijk. Op 2 oktober krijgt de Doornikse Heerweg zijn nieuwe toplaag. De wegomlegging gaat via de Gentstraat, Beverestraat en Deinzestraat (en omgekeerd).

De asfalteermachines rukken op 24 september ook op naar de Smissestraat (tussen Aalststraat en Wijnendale) voor twee dagen voorbereidend werk dat het verkeer beperkt hindert. Op 2 en 3 oktober wordt daar de toplaag vervangen en moet verkeer omrijden langs Wijnendale en Aalststraat (en omgekeerd).

Die Keirestraat en Hoekstraat komen aan de beurt vanaf 26 september voor twee dagen voorbereidend werk en op 2 en 3 oktober komt de nieuwe asfaltlaag. Je moet dan omrijden via de Karel Martelstraat, Hauwaart, Zoetebeekweg, Matersestraat en Dorpsstraat.

Ook Tussenbruggen, Krekelput, Gentiel Anteunisplein en Jezuïetenplein zijn toe aan een nieuw laagje asfalt. Het komt er op 7 en 8 oktober. Verkeer komende van Burgscheldestraat moet via de Broodstraat, Einestraat, Gentiel Antheunisplein, Simon De Paepestraat en Marlboroughlaan en omgekeerd.

Klaar voor de winter

“De werkzaamheden worden nu uitgevoerd, zodat ons wegennet in prima staat verkeert in de aanloop naar de winter”, zegt John Adam (Open Vld), schepen van Openbare Werken in Oudenaarde.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Andy Van de Winckel

    Groot gelijk Ivan Godefroot. Die vuile kasseien eruit en terug asfalt erop. Met de fiets is da ook nie te doen, je wordt helemaal door elkaar geschud.

  • Ivan Godefroot

    is het ni beter eerst de markt onderhanden te nemen voor mensen met een beperking (rolstoel)? want wij (en nog velen) komen bijna nimeer in oudenaarde!!!!

  • ALEC VERCAMMEN

    Vooral in het stad weer, de straten erbuiten kunnen weer wachten, typisch