Nicole en Hugo testen elektrische fietsen uit

Nicole en Hugo met de elektrische fietsen.
Foto Ronny De Coster Nicole en Hugo met de elektrische fietsen.
Nicole en Hugo stellen vandaag in Oudenaarde hun eigen lijn elektrische fietsen van de Liberale Mutualiteit (LM) voor.

"Bewegen leidt tot een betere gezondheid", zegt Cathy De Waele, algemeen directeur LM Oost-Vlaanderen. "Maar bewegen is niet altijd vanzelfsprekend. Velen houden er immers een zittende levensstijl op na. . Daarnaast ervaren veel mensen een drempel naar beweging door een verminderde mobiliteit. Daarom komen we dit jaar met L-MOVE, onze eigen elektrische fietsen."


De Liberale Mutualiteit organiseert vandaag een testdag op de Droesbekeplein in Oudenaarde. "Naast een gewone elektrische stadsfiets is er bijvoorbeeld ook een model met lage instap en een elektrische plooifiets", zegt Cathy De Waele. "Dankzij de fiets met lage instap kunnen ook personen die problemen hebben aan de knie of heup in beweging blijven."


Tussen 14 en 16 uur zijn ook Nicole en Hugo van de partij. Het bekendste showbizzkoppel van Vlaanderen mocht als eerste de elektrische fietsen testen en zal de ervaringen delen met alle bezoekers. "Rijden met een elektrische fiets is zo verschillend tegenover een gewone fiets", zegt Hugo Sigal. "Het is ongelofelijk hoe die fiets je vooruit trekt, echt een ervaring", aldus Sigal.


Deelname aan de testdag is gratis en vrijblijvend, vooraf inschrijven hoeft niet. (DCRB)