Naessens leent peperdure auto's uit aan personeel

ONDERNEMER HEEFT VERRASSING VAN FORMAAT TIJDENS BEDRIJFSFEESTJE

Willy en Marie-Jeanne bij hun Aston Martin (voorgrond) en Bentley. De sleutels die ze hier ophouden, geven ze een weekend lang aan vijf werknemers.
Foto Ronny De Coster Willy en Marie-Jeanne bij hun Aston Martin (voorgrond) en Bentley. De sleutels die ze hier ophouden, geven ze een weekend lang aan vijf werknemers.
Ondernemer Willy Naessens uit Elsegem heeft zich van zijn gulste kant laten zien tijdens het personeelsfeest van zijn bedrijf. Vijf medewerkers mogen zo maar even een weekendje op stap met zijn persoonlijke Bentley, terwijl vijf anderen de Aston Martin van echtgenote Marie-Jeanne meekrijgen. Eén gelukkige werknemer kreeg zelfs een Harley cadeau.

Liefst 1.200 mensen genoten afgelopen vrijdag in Salons Mantovani in Oudenaarde op Willy's kosten van een uitgebreid menu, drank à volonté en een optreden van Bart Kaëll. Maar daar kon het natuurlijk niet bij blijven voor een man die al langer niet verlegen zit om een stunt meer of minder. Zo pakte Willy ook uit met een reeks niet-alledaagse geschenken. Vijf medewerkers kregen een weekendje weg met zijn eigen Bentley, terwijl vijf anderen mogen neerploffen in de ongetwijfeld erg comfortabele zetels van de Aston Martin van Marie-Jeanne. Als klap op de vuurpijl schonk Naessens via een tombola ook nog eens een Harley Davidson met een prijskaartje van 8.000 euro weg.

Beste medewerkers van België

"Dankzij mijn medewerkers staan we met de Willy Naessens Group (die onder meer in de industriebouw actief is, red.) waar we staan", motiveerde Naessens de verrassingen. "Ik ben mijn mensen dan ook eeuwig dankbaar. Medewerkers zijn het grootste kapitaal in een onderneming en ik heb de beste medewerkers van België. Het is dankzij hen dat ik en Marie-Jeanne met zo'n mooie wagens kunnen rijden en het is dan ook maar normaal dat zij daar mee van mogen genieten." Bang om hun peperdure auto's uit te lenen, is het koppel niet. "Onze mensen rijden nu toch ook al met onze vracht- en bedrijfswagens", bedenkt Marie-Jeanne. "Al zullen de winnaars wel een formulier met enkele regels moeten ondertekenen. Zo mogen ze uiteraard niet in de wagen stappen als ze gedronken hebben. En ze moeten zich aan de verkeersregels houden. Lopen ze een boete op, dan dienen ze die ook zelf te betalen."


De winnende medewerkers wisten met hun vreugde alvast geen blijf. "Ik wist dat Willy een gulle mens is, maar dit zag ik niet aankomen", glundert Mathieu Steppe (27) uit Aalst, terwijl hij al even plaatsneemt op zijn gloednieuwe Harley. "Ik kocht onlangs zelf een motor en behaalde intussen mijn voorlopig rijbewijs. Maar een Harley was een droom voor later. Het is bijna onwerkelijk dat ik er nu al een heb. Aan verkopen denk ik dan ook zeker niet." Dirk Maes uit Wortegem-Petegem mag dan weer een weekendje op stap met de Aston Martin. "Een heel mooie geste", vindt hij. "Willy laat nog maar eens iedereen meegenieten van zijn succes. Vermoedelijk zullen we er volgende zomer een weekendje mee naar de kust trekken."

Terreurdreiging

Naessens gaf op het personeelsfeest tot slot ook nog wat cijfers mee. "We hebben dit jaar liefst 18,9 miljoen euro geïnvesteerd in de groep", klonk het. "Liefst 95 procent van de winst wordt opnieuw geïnvesteerd. Dit jaar alleen hebben we drie overnames gedaan. 2014 was een moeilijk jaar, maar 2015 was een pak beter. De bestellingen kwamen redelijk vlot binnen, al zien we dat er de laatste weken ongeveer een derde minder aanvragen zijn. Wellicht is dat een gevolg van de onzekerheid na de aanslagen in Parijs en de terreurdreiging in Brussel. Laat ons hopen dat de rust terugkeert en de bestellingen weer aanzwengelen."