Naast grote, geplande BOB-acties ook onverwachte alcoholcontroles in Vlaamse Ardennen

Archieffoto Ronny De Coster
‘BOB. Altijd nul op’. Met die slogan lanceerde Verkeersinstituut Vias donderdag in Brussel de nieuwe BOB-wintercampagne. Joost Duhamel, hoofd van de politiezone Vlaamse Ardennen, kondigt aan dat ook zijn manschappen klaar staan om chauffeurs op alcoholmisbruik te controleren. En dat zal niet alleen gebeuren tijdens grote, geplande acties.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) benadrukte tijdens de bekendmaking van de nieuwe campagne dat drinken en rijden niet samen gaan. “Je bent dus pas echt helemaal BOB wanneer je niets hebt gedronken”, klonk het. De VSV werkt dan ook dit jaar nauw samen met de politie om chauffeurs onder invloed uit het verkeer te halen. De bedoeling is om tussen 2 december en 12 januari zo’n 300.000 chauffeurs te controleren. Verschillende politiezones over heel België zullen aan deze actie deelnemen.

Altijd en overal

Ook in de Vlaamse Ardennen ontsnappen weggebruikers niet aan de alcoholcontroles. “Alcoholcampagnes vragen heel wat werk en de organisatie ervan kan soms lastig zijn op momenten dat er al drukke interventies zijn”, zegt Joost Duhamel, hoofd van de politiezone Vlaamse Ardennen. “Maar bij ons vormen controles niet altijd een afzonderlijke actie: als onze manschappen in hun shift de tijd hebben, controleren ze ook wel op alcoholmisbruik. Controles kunnen dus altijd en overal”, waarschuwt Duhamel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.