Motorrijder zwaargewond na crash tegen aanhangwagen met verkiezingsborden Gentse politica

Volgens ooggetuige scheurde motor razendsnel over de N60

De moto belandde na de crash tachtig meter verder.
Ronny De Coster De moto belandde na de crash tachtig meter verder.
Bij een verkeersongeval zondagnamiddag op de gewestweg N60, de weg van Oudenaarde naar Gent, in Mullem is een motorrijder zwaargewond geraakt. 

Ter hoogte van het kruispunt met de Vaddenhoek werd een auto met aanhangwagen, die vanuit de richting Gent kwam en links wou afslaan richting Heurne, bij het oversteken van de weg aangereden door een moto die vanuit Oudenaarde op de N60 reed. De motor botste tegen de aanhangwagen. Door de harde klap kantelde de aanhangwagen. De motorfiets belandde nog tachtig meter verder.

"Hij reed razendsnel. Ik zag hem aan de rotonde optrekken alsof hij aan een race begon"

Ooggetuige

"De motor heeft me een paar honderd meter voor de plaats van het ongeval ingehaald. Hij reed razendsnel", vertelt een ooggetuige. "Ik zag hem aan de rotonde in Eine optrekken alsof hij aan een race begon en dacht nog: als die maar niets tegen komt.  Seconden later was het zo ver. Ik heb het natuurlijk niet gemeten, maar schat dat hij misschien wel 200 kilometer per uur haalde toen ik hem een paar honderd meter voor mij zag botsen en over die aanhangwagen vliegen. De stukken hout vlogen langs alle kanten. Ik durfde niet gaan kijken, want ik vreesde dat de motorrijder die klap niet kon overleefd hebben. Ik heb de 112 gebeld. Uiteindelijk hoorde ik dat de motorrijder nog bij bewustzijn was. Ik denk dat zijn motorfiets de grote klap heeft opgevangen en dat de motorrijder zelf weg gekatapulteerd is en over de straat is gerold. Die man heeft ongelooflijk veel geluk gehad", analyseert de getuige het ongeval.

De motorrijder werd overgebracht naar het Algemeen Ziekenhuis in Oudenaarde. Daar zou blijken, dat de twintiger bij de indrukwekkende crash uiteindelijk alleen maar een heupbreuk had opgelopen.

Verkiezingsborden

De klap was zo hevig, dat de aanhangwagen met verkiezingspanelen kantelde.
Ronny De Coster De klap was zo hevig, dat de aanhangwagen met verkiezingspanelen kantelde.

De gekantelde aanhangwagen was geladen met houten panelen die bestemd waren voor verkiezingsborden van Gents gemeenteraadslid Stephanie D’Hose (Open Vld). De betrokken auto is die van de ouders van D’ Hose. Zij bleven bij de klap ongedeerd, maar verkeerden wel in shock.

Twee rijstroken dicht

Als gevolg van het ongeval moest het verkeer richting Gent een tijd over de pechstrook.
Ronny De Coster Als gevolg van het ongeval moest het verkeer richting Gent een tijd over de pechstrook.

Een team van de brandweerpost Oudenaarde kwam de brokstukken opruimen.

Als gevolg van het ongeval moest het verkeer richting Gent over de pechstrook.

De plaats van het ongeval heeft op vlak van verkeersveiligheid een kwalijke reputatie. Wegbeheerder Wegen en Verkeer wil deze oversteek over de N60 sluiten.

De helemaal verhakkelde motorfiets.
Ronny De Coster De helemaal verhakkelde motorfiets.
De motor brak bij de crash in twee.
Ronny De Coster De motor brak bij de crash in twee.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • maurice snelders

  Stéphanie zal pas na de verkiezingen in Gent in choque zijn

 • Youssef DE WITTE

  De motorrijder had voorrang. De ooggetuige zal wel politiek vriendje zijn....

 • Timon Watty

  Hoe komt het dat de motorrijder de aanhangwagen op de zijkant raakte op een voorrangsbaan? en te rap of niet te rap gereden heeft het ongeluk volgens mij niet veroorzaakt.. Het niet kunnen inschatten van de snelheid van de motorfiets waarschijnlijk wèl.. Zie je een motorfiets afkomen, denk nog eens goed na..

 • Patje Staelens

  die getuige zou beter zijn mond houden ...een motor trekt vlugger op maar daarom rijd hij niet ineens 200 ..en ik heb al veel vrienden verloren die niet eens 200 reden ...

 • Luc Van Roy

  Eindelijk, ze gaan de oversteek sluiten. Heb het al meerdere malen aangehaalt. Kleine opmerking over de getuige. Het wil niet zeggen dat als iets veel lawaai maakt dat het 200km/h per uur rijdt. Stel je voor dat de motorrijder om het leven komt en uit onderzoek blijkt dat deze onschuldig is... plezant voor de familie.