Montessori KBO-Mullem: het kleine schooltje met grote leesplannen

Lang zullen ze lezen, de kleutertjes van juf Kathy.
Ronny De Coster Lang zullen ze lezen, de kleutertjes van juf Kathy.
Eén klasje, één juf en elf kleutertjes: KBO-Mullem is het kleinste schooltje van Oudenaarde, maar heeft wel grote leesplannen.

KBO-Mullem is een methodeschool die haar pedagogisch project baseert op de principes van Maria Montessori. “We vertrekken vanuit de interesses en het niveau van de kinderen”, vat juf Kathy Petit het heel beknopt samen.

Lezen en nog eens lezen, dat is wat haar ukkepukjes dit jaar alvast zullen doen. Al zal het vooral de juf zijn die voorleest. “Boeken en prenten prikkelen de fantasie en verhalen versterken ook het geheugen. En als ik veel verhaaltjes voorlees en vertel, zullen de kinderen ook sneller naar een boek grijpen”, motiveert de juf waarom “lang zullen ze lezen” in dit wijkschooltje het jaarthema is geworden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sandrina Sonck

    Klein maar superfijn!!! Mijn dochter denkt met veel plezier aan haar leuke kleutertijd! Tijdens de leerrijke vrijdag wandelingen hebben ze veel geleerd over de dagelijkse dingen. Leren fietsen op de speelplaats, met groentjes soep maken, aardappelen rapen en samen frietjes maken. Top schooltje

  • Stefaan De Bruycker

    Top!