Met de fiets van Eiffeltoren naar Sportpaleis tegen muco

Deelnemers aan 317 kilometer lange tocht worden zaterdagavond op Kerkplein verwacht

De deelnemers zijn vrijdag met auto's en busjes naar Parijs vertrokken en keren zaterdag met de fiets terug.
Ronny De Coster De deelnemers zijn vrijdag met auto's en busjes naar Parijs vertrokken en keren zaterdag met de fiets terug.

Aan het café Sportpaleis in Zingem zijn deze namiddag de eerste 25 deelnemers aan de actie “Elke zucht telt” vetrokken richting Parijs. Zaterdag maken ze per fiets de terugtocht en onderweg sluiten nog meer dan zeventig andere sportievelingen aan. Het initiatief moet geld opbrengen voor de Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose.

Auto’s en minibusjes hebben ze volgeladen met eten, drank, materiaal en natuurlijk de fietsen waarmee ze zaterdag aan de Eiffeltoren de 317 kilometer lange terugtocht starten richting Zingem. “In Compiègne (op 217 kilometer van Zingem), Gouy-Le-Catelet (136 kilometer) en Roubaix (47kilometer), sluiten nog meer fietsers aan. We zullen in Zingem met ongeveer honderd deelnemers arriveren. Dat zal ergens tussen 20 en 21 uur zijn”, voorziet initiatiefnemer Wouter Vanderstraeten.

Het verloop van de tocht is te volgen op de Facebook-pagina www.facebook.com/ParijsZingem. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.