Met 3,31 promille achter het stuur na Bierfeesten: “Mijn cliënt drinkt alleen in het weekend”

Illustratiebeeld - De bestuurder had 3,31 promille alcohol in zijn bloed na de Bierfeesten.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld - De bestuurder had 3,31 promille alcohol in zijn bloed na de Bierfeesten.
Een dertiger die na de Bierfeesten in Oudenaarde vorig jaar dacht dat hij nog naar huis kon rijden, heeft zich vrijdag moeten verantwoorden in de politierechtbank. De man had 3,31 promille alcohol - een equivalent van zo’n 17 pintjes - in zijn bloed en veroorzaakte een verkeersongeval.

Een deskundige heeft de man ondertussen onderzocht en concludeert dat hij een alcoholprobleem heeft. Dat maakt hem ongeschikt om nog met een wagen te rijden. Zijn advocate weerlegt die bewering. 

Haargel en après-ski

“Mijn cliënt is absoluut geen alcoholverslaafde. Hij drinkt enkel in het weekend, want in de week is hij hard aan het werk en moet hij veel kilometers afleggen. De haartest van de deskundige is volgens ons vertekend omdat hij haargel gebruikt. Daar zit ook alcohol in, wat de waarden kan beïnvloeden. Bovendien was hij kort voor de analyse op skivakantie geweest en daar heeft hij wel veel alcohol gedronken tijdens de après-ski. Uiteraard moest hij toen niet met de wagen rijden.” 

De advocate stelt voor om haar cliënt een rijverbod op te leggen tijdens het weekend, omdat de overtreding vorig jaar in het weekend is gebeurd en hij enkel dan alcohol nuttigt. De politierechter gaat daar voorlopig niet op in. De rechter wil eerst meer garanties dat de man geen alcoholprobleem heeft. Ze stelt de zaak uit naar eind augustus, maar in tussentijd mag de dertiger niet meer met de wagen rijden. “Volgens de deskundige bent u vandaag ongeschikt om te rijden, dus u mag uw rijbewijs meteen gaan afgeven bij de stad.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Vaelen

  Ik ga eens 150 per uur rijden in een bebouwde kom en dan laten verklaren dat ik daar maar eens per 3 maanden kom, dan is dat zo erg toch niet he? De kans dat er dan op dat ene moment iets kan gebeuren is enorm klein. Goed zot ja, die advocaten van tegenwoordig. Teveel is teveel, ook al is het maar 1 keer.

 • ROBERT GERTS

  Tja, je drinkt in het weekend eens, en je krijgt de stempel van een dronkaard te zijn. Een record is het niet, want verleden week stond er een artikel van een commesaris die met 3,95 een auto ramde! En ook zijn alle vorige “Kijk-uit” presentators, die elke zaterdag mensen op tv1 overtuigen om niet te drinken, zelf betrapt in beschonken toestand! Hier hangt de veroordeling van het humeur van een rechter af. Rijken kopen dit af...

 • André Van Laethem

  Als je 3.3 promille in het blied hebt en je kan nog op je benen staan mag je zeggen dat je een probleem hebt. Een niet alcoholieker ligt dan al plat

 • Geert Vaelen

  Dus die advocaat vind dat het moet kunnen omdat hij alleen in het weekend drinkt? Ook al drinkt ie slechts 1x per jaar, dan nog moet je je aan de toegelaten maxima houden, simpel toch?

 • Paul Philippaerts

  En de rechtbank wil dat niet geloven. Ongelofelijk als ge u zelfs in het weekend al niet meer moogt bezatten en dan met de auto rijden.