Meer dan 2.000 deelnemers lopen 50.000 euro bijeen op 24 uren van Oudenaarde


Ronny De Coster
De achtste editie van de estaffetteloop 24 uren van Oudenaarde was een topper: meer dan 2.000 deelnemers brachten samen 50.000 euro bijeen voor vijf goede doelen.
De Belleman liep bij de opening voorop...
Ronny De Coster De Belleman liep bij de opening voorop...

Met de Oudenaardse Belleman en de fanfare van de brandweer op kop maakten de deelnemers zaterdag eerst een 'verkenningsronde' langs de Markt om dan effectief aan de estafetteloop te beginnen.

“Er zijn meer dan tweeduizend deelnemers. We hebben tien nieuwe ploegen ingeschreven”, prees Michiel Cheyns, voorzitter van de organiserende vzw, zich gelukkig. “We hopen zondagavond af te sluiten met een opbrengst van rond de 50.000 euro”, zei Michiel toen.

24 uur later kwam zijn prognose uit. "We sluiten voorlopig af met een opbrengst van 50.000 euro. Daar kan nog wel wat bijkomen als alles is afgerekend", bevestigde Stephan Coessens, bestuurslid van de vzw 24 uren van Oudenaarde. 

Vijf goede doelen

Het geld gaat naar vijf goede doelen. Heartbeats is een project dat met muziek dementerende patiënten opmontert. Profo bereidt kwetsbare jongeren voor op de arbeidsmarkt. De Sneukelfiets laat mensen met een beperking onder begeleiding van een vrijwilliger genieten van een tochtje op een aangepaste fiets. M-Brio helpt jonge of toekomstige moeders die onder meer door psychosociale problemen de weg in de maatschappij zijn kwijtgeraakt en Give us a Break organiseert vakantieopvang voor kinderen met een beperking.

... gevolgd door de fanfare van de brandweer.
Ronny De Coster ... gevolgd door de fanfare van de brandweer.
Ronny De Coster
Ook "Give us a break", een van de goede doelen, stapt en loopt mee.
Ronny De Coster Ook "Give us a break", een van de goede doelen, stapt en loopt mee.
Het GO! Atheneum Oudenaarde in een opvallende outfit.
Ronny De Coster Het GO! Atheneum Oudenaarde in een opvallende outfit.
Oudenaards brandweerman Stephan Coesens overtuigde weer een hele delegatie brandweermannen uit zusterstad Coburg om aan de 24 uren van Oudenaarde deel te nemen.
Ronny De Coster Oudenaards brandweerman Stephan Coesens overtuigde weer een hele delegatie brandweermannen uit zusterstad Coburg om aan de 24 uren van Oudenaarde deel te nemen.
Ronny De Coster
24 uren van Oudenaarde
Ronny De Coster 24 uren van OudenaardeReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.