Maar liefst 31 genomineerden voor sportreferendum in Oudenaarde

Recrean Ropeskippers geven op de sportavond een demonstratie.
Ronny De Coster Recrean Ropeskippers geven op de sportavond een demonstratie.
De stedelijke sportraad van Oudenaarde verkiest op vrijdag 31 januari de meest verdienstelijke sporters en sportclubs van het afgelopen jaar. Er zijn 31 kandidaten in zeven verschillende categorieën.

De verkiezingsavond vindt niet meer plaats in het stadhuis, maar verhuist naar de Aula van het Bernarduscollege aan de Hoogstraat. Ook nieuw: de toekenning van de awards gebeurt door een professionele sportjury. Na de verwelkoming door sportschepen Peter Simoens begint de huldiging.

31 kandidaten

Er zijn 31 kandidaten genomineerd voor zeven verschillende categorieën. Voor de beloftevolle sportvrouw van het jaar komen Fodor Emanuela (karate), Laure Bilo (atletiek) en Lise De Spiegeleer (rope skipping) in aanmerking. 

De trofee van beloftevolle sportman van het jaar gaat naar Charles Tsjoen (tennis), Robbe Van Overmeiren (tennis), Kobe Caryn (rope skipping), Milan Van den Haute (wielrennen), Sten Geenens (atletiek) of Tristan Defever (racketsport en basket). 

Voor de sportverdienste van het jaar zijn Elsy Pycke (rope skipping), Jean-Pierre Bruyneel (petanque), Ron Andelhof (volleybal) en Jordy Lataer (voetbal/minivoetbal) genomineerd.

De strijd om de titel van jeugdsportclub van het jaar gaat tussen De Loods Skateboarding, D’Hondt Volley Oudenaarde Jeugd Jong KASVO (atletiek), Mini’s Recrean Skippers (rope skipping) en Sin Nyon (taekwondo). 

D’Hondt Volley Oudenaarde Heren, KASVO (atletiekclub), Recrean Skippers (rope skipping) en Veteranen President (voetbal) maken kans om sportclub van het jaar te worden.Wendy Engels (wielrennen) is genomineerd om verdienstelijke G-sporter van het jaar te worden.

Sportvrouw van het jaar wordt Janne Dewaele (rope skipping) of Talitha De Groote (voetbal). Christophe De Vrieze (atletiek), Jan Van Haver (ultra wandelen), Jens Ockerman (rope skipping), Mathias Lampe (fitness), Sefa Ylber (wielrennen) of Thibau Van Merhaeghe (boogschieten) wordt de sportman van het jaar.

Het sportgala begint om 20 uur. Er zijn optredens van Studio Minne en de Recrean Skippers. Tijdens de receptie zorgt Granz Band voor de muzikale sfeer.