Lions Club Oudenaarde Vlaamse Ardennen organiseert weer een Duckrace op de Schelde in Oudenaarde

Ronny De Coster
Lions club Oudenaarde Vlaamse Ardennen laat op zondag 22 september aan de Abdij Maagdendale in Oudenaarde duizenden eendjes te water voor een zogenaamde Duckrace op de Schelde. De eendjes worden verkocht voor een goed doel. Het eendje dat het eerst de eindmeet haalt, levert de eigenaar een auto op.

“De eendjes dobberen stroomafwaarts richting de ophaalbrug in Oudenaarde. Na 500 meter, ter hoogte van de abdij Maagdendale, ligt de eindmeet. Elk eendje heeft een uniek identificatienummer, gekoppeld aan één welbepaald kraslotje. De gelukkige eigenaar van het kraslotje dat overeenkomt met het eendje dat als eerste over de meet dobbert, wint een splinternieuwe Fiat 500”, verduidelijkt Frank Van Hyfte van de organiserende serviceclub.

De race begint om 16 uur, maar al van voor de middag is er op en rond de site van de Abdij Maagdendale animatie met een brede waaier aan hapjes en drankjes, feestelijke muziek en animatie, waaronder een springkasteel, trampoline, viskraam en grime.

De opbrengst gaat naar sociale projecten. Lions club Oudenaarde Vlaamse Ardennen steunt onder meer De Bleekweide, Net Op Tijd, Hoogdbegaafd Vlaanderen en Give  Us a Break.

Meer informatie over de goede doelen staat op de website op www.oudenaardegaatvoorgeluk.com

Praktische Info over de duckrace is te vinden op www.lionsduckrace.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.