Lerares achter stuur betrapt met 3,12 promille

Het was met schaamrood op de wangen dat een 46-jarige lerares uit Oudenaarde voor de politierechter verscheen. De vrouw werd met 3,12 promille, goed voor tien glazen alcohol, achter het stuur betrapt. "Niet bepaald weinig", maakte politierechter Pieter De Meyer haar duidelijk. "Bovendien heb je ook nog geweigerd om onder andere op een rechte lijn te lopen en de schrijf- en rekenproeven af te leggen. Je was blijkbaar kwaad." De lerares liet weten veel spijt te hebben. "Ik schaam me dood. Ik ben me de dag nadien ook gaan verontschuldigen bij de politie. En thuis lachen ze mij uit dat dit mij is overkomen."


De politierechter legde haar een boete van 900 euro op, maar daar komen nog 1.500 euro aan kosten bij. "Niet weinig, maar dat komt omdat ze onder andere je bloed moesten laten trekken nadat je de andere proeven had geweigerd", legde De Meyer haar uit.


Naast de boete moet ze ook een maand haar rijbewijs inleveren. Dat krijgt ze bovendien pas terug na het slagen in medische en psychologische proeven. (TVR)