Koppenbergcross blijft een topper

Pittig weer, spannende wedstrijd en ambiance in de feesttenten maken van er weer groot volksfeest van

Een massa volk begroet de elite-mannen als die de kasseien opgereden komen.
Ronny De Coster Een massa volk begroet de elite-mannen als die de kasseien opgereden komen.
Een spannende wedstrijd in een pittig herfstweer heeft van de Koppenbergcross in Melden weer een topper gemaakt. Duizenden supporters zagen er Kim Van de Steene en Toon Aerts naar de eindzege rijden. “We kunnen bijzonder tevreden zijn over de opkomst en de sfeer. Onze cross blijft een echt volksfeest, dat naast het echte koerspubliek ook veel regionale toeschouwers lokt”, bedenkt Simon Lamon.

Het is een vaak gehoorde bedenking: de veldcross is qua publieke belangstelling een beetje over zijn hoogtepunt heen. Maar op de Koppenbergcross in Melden bleek dat niet meteen zichtbaar: op de flanken van de beruchte wielerbult stonden weer vele duizenden toeschouwers.

“Het is moeilijk om op het zicht te vergelijken: ik heb de indruk dat het niet veel scheelt met vorig jaar. Als ik de drankverkoop vergelijk, dan is het vandaag toch zeker geen mindere editie”, knipoogt Luc Vanderbauwhede. Hij helpt al verschillende jaren in één van de dranktenten. “Het is ook prachtig weer”, verklaart hij de goede verkoop.

Fuiven

Fuiven in de feesttent.
Ronny De Coster Fuiven in de feesttent.

Ook in de feesttent is het drummen. De dansvloer is gevuld met uitbundige fuifnummers, de dj mixt de dansnummers vlotjes aaneen en het hoofdzakelijk jonge volkje gaat hier zeer uitbundig uit de bol. De eliterenners moeten nog aan de wedstrijd beginnen, maar het staat vast dat velen die start zullen missen. De Koppenbergcross, dat is fuiven. En dan is Sam Gooris nog niet eens op het podium verschenen.

Toch maar weer naar de wedstrijd zelf.

Maarten Nachtergaele  en Simon Surmont stonden verkleed langs het parcours te supporteren. “Want hier mag je onnozel doen.”
Ronny De Coster Maarten Nachtergaele en Simon Surmont stonden verkleed langs het parcours te supporteren. “Want hier mag je onnozel doen.”

Al kom je ook naast het parcours rare snuiters tegen. Maarten Nachtergaele uit Kluisbergen en Simon Surmont uit Oudenaarde hebben alvast veel bekijks. De twee hebben zich verkleed als beer en kat. “Ik kom al dertien jaar naar de cross. Maarten wou ook wel eens meekomen, maar alleen als we ons verkleedden. Dus loop ik hier nu rond als kat. Een beetje onnozel doen, hier kan dat wel”, vindt Simon. De meegekomen vriendinnen kunnen de fratsen wel smaken, maar waren toch niet tot een verkleedpartij te overtuigen.

“Ik word ook profrenner”

Ronny De Coster

Nadat Kim Van de Steene bij de dames als eerste over de eindmeet op de kasseien van de Koppenberg is gereden, denderen iets over drie uur de elite-mannen de helling op. “Dit wil ik later ook doen”, zegt Theo Devoet (14) uit Oudenaarde. Samen met zijn broer Staf (11), met wie hij in het team Isorex in Gavere rijdt, en Diëgo Nachtergaele (12) uit Oudenaarde heeft Theo ’s ochtends deelgenomen aan de jeugdinitiatie van de Koppenbergcross.

Samen met een zeventigtal andere kinderen waren ze vertrokken aan het Schoolcomplex in Leupegem.

“Het was lastig, héél lastig. Maar dat wist ik: ook vorig jaar heb ik deelgenomen”, vertelt Staf. “Over twee jaar wil ik hier ook een echte wedstrijd rijden bij de juniores. En daarna: wie weet? Mijn droom is om profrenner te worden. Het moet nogal een kick geven als al die supporters hier naar je staan te schreeuwen”, klinkt de jonge renner ambitieus.

Nu al tevreden

De organisatie blikt nu al tevreden terug. “We moeten nog tellen, maar ik denk dat we evenveel volk hadden als vorig jaar. De sfeer zat ongelooflijk goed, niet alleen rond het parcours, waar het publiek een spannende wedstrijd heeft gezien, maar ook in de twee feesttenten. De Koppenbergcross blijft een volksfeest, dat naast het echte koerspubliek ook veel regionale toeschouwers lokt”, bedenkt Simon Lamon, woordvoerder van de organisatie.

De jeugdinitiatie vertrok aan het Schoolcomplex in Leupegem
Ronny De Coster De jeugdinitiatie vertrok aan het Schoolcomplex in Leupegem
De kids verkenden in de voormiddag het veld.
Ronny De Coster De kids verkenden in de voormiddag het veld.
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Feest!
Ronny De Coster Feest!Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.